e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oblíbené Dejvické divadlo zahraje v Žatci

publikováno: 29.1.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dejvické divadlo, na jehož představení se stojí v předprodeji dlouhé fronty, přijíždí hostovat do Žatce. V Městském divadla sehrají herci této pražské scény divadelní adaptaci hry Irwina Welshe Ucpanej systém. Představení se koná 11. února od 19,00 hodin a s rezervací vstupenek je třeba si pospíšit.

Hra, napsaná podle povídek a podle scénáře k filmu Acid House, je ověnčena několika cenami - cenou Alfréda Radoka za nejlepší inscenaci roku 2012 a za stejnou cenu pro Ivana Trojana za mužský herecký výkon roli Boha. Za tutéž roli byl Trojan také nominován na Cenu Thálie. Kromě něj uvidíte ve hře další známé tváře Dejvického divadla jako jsou Miroslav Krobot, Hynek Čermák, Václav Neužil, Martin Myšička, Jana Holcová, Lenka Krobotová a další.

Na diváky čeká černý, cynický a brutální humor, který pravdivě popisuje skutečný život. Skotský spisovatel Irwin Welsh, autor předlohy známého filmu Trainspotting, se opět vydal prozkoumat dno společnosti, konkrétně do jedné zaplivané hospody. Není to podívaná (a poslouchaná) pro citlivější diváky a samo divadlo ji nedoporučuje pro diváky pod 15 let.