e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Silvestr pod širým nebem

publikováno: 28.12.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete oslavit příchod nového roku s ostatními pod širým nebem? Některá města nabízejí silvestrovských program na náměstích. Kromě Žatce, kde se koná půlnoční oslava, se ale většinou zaměřují na rodiny s dětmi, třeba v Litvínově.

Silvestrovský program na náměstí Svobody v Žatci začne 31. prosince od 23,00 hodin. Odsartuje ho hudební produkce a zábava s Karlem Fialou, před půlnocí promluví startostka a poté začne ohňostroj. Vstup je zdarma. V letošním roce bude podium umístěno u Morového sloupu. Ohňostroj bude odpalován v prostoru placeného parkoviště u výjezdu z ulice Dvořákova (před prodejnou látek). Od odpoledne bude platit úplný zákaz parkování.

Rodinný Silvestr se koná 31. prosince od 17,00 hodin na náměstí Míru v Litvínově. Bude zakončením oslav 100 let od vzniku samostatného československého státu, takže nese podtitul T. G. Masaryk, největší tatíček na světě. Čeká vás představení obří loutky prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. Účinkuje Divadlo Kvelb, moderuje Aleš Lehký. Ohňostroj s hudbou bude od 18,00 hodin ve Voigtových sadech za ČSOB.

Také v Mostě na Prvním náměstí se koná silvestrovská oslava již večer, od 18,00 hodin, kdy vystoupí Milan Peroutka a Perutě. Od 19,00 hodin vypukne ohňostroj a poté zahraje Vojta D. s kapelou, moderuje Petr Říbal.

Open air oslava se koná v amfiteátru v Lokti na Karlovarsku. Večírek s nádhernou kulisou hradu Loket začíná v 18,00 hodin. Připraveny budou velkokapacitní stany, stánky s občerstvením a samozřejmě kulturní program, v němž uslyšíte kapely Beat Club 68, Queen revival a Tajfun, který bude hrát až do půl druhé. O půlnoci nebude chybět přípitek a ohňostroj.

Foto: Město Litvínov