e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovští skauti zvou na silvestrovský výšlap na Kočičák

publikováno: 28.12.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na Silvestra, tedy tuto neděli 31. prosince nemůže chybět v Chomutově tradiční výšlap, letos to bude již po deváté. Ve výšce 530 m nad mořem vás očekávají chomutovští skauti a členové Muzea československého opevnění z let 1936 – 1938 na Kočičáku, v jehož areálu je cíl silvestrovské cesty.

"Doba je stanovená tak, aby tam bylo možné dojít kolem poledne a ještě se včas vrátit domů před chystanou oslavou Nového roku," vysvětluje Zbyněk Nejezchleba ze skautského střediska Český lev Chomutov. Otevřeno bude od 10,00 do 14,00 hodin. "Doporučujeme přijít co nejdříve v rámci této doby, jen tak máte jistotu, že se nevyprodá občerstvení," varuje Zbyněk Nejezchleba s tím, že bude k dispozici horký čaj, grog i svařák a k jídlu buřty, utopenci, pivní psi a chleba se sádlem. Přímo na místě si můžete prohlédnout pevnůstku z roku 1937, kterou oživí posádka vojáků 46. pěšího pluku, kteří právě slaví Silvestr v pevnosti.

Také letos se bude soutěžit. "Pro rok 2017 je vyhlášena soutěž o nejhezčí kamenné PF 2017 - tedy PF vytvořené z kamene nebo na kameni - třeba namalované. Přinesená péefka se budou odkládat na určeném místě a ve 13,00 se sejde odborná porota a vyhodnotí vítěze, kterého odmění lahví šampaňského. Všechna péefka zůstanou na Kočičáku a budou trvale zdobit přístřešek kamarádů z muzea," prozradili organizátoři. Slosovatelné budou i sčítací lístky, díky nimž pořadatelé zjistí, kolik dorazilo lidí.