e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecké muzeum vstoupí do roku 2013 s novým webem

publikováno: 28.12.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Jitka Krouzová

Sdílet: facebook twitter google+

Od prosince 2012 se Regionální muzeum v Žatci prezentuje ve zbrusu nové grafické podobě. Staré logo používané téměř dvě desetiletí nahradila jeho moderní varianta. Webové stránky www.muzeumzatec.cz dostaly rovněž současný a jistě estetičtější střih. Měly by umožnit snadnější přístup k hledaným informacím o dění v hlavní budově muzea i Křížově vile.

Uživatelsky příjemnější prostředí nabízejí nové stránky např. i stavebníkům, kteří mají povinnost podle památkového zákona ohlásit zahájení výkopových prací. Jednoduchý formulář mohou nyní vyplnit a odeslat on-line. Stejným způsobem lze rychle objednat i nabízené publikace a upomínkové předměty.

Hojně navštěvované „Tipy na výlet“ či seriál o chmelových známkách na stránkách zůstávají a budou postupně rozšiřovány. Nově se na muzejním webu objevuje záložka „Encyklopedie“, která bude plněna tematicky členěnými informacemi k historii města či konkrétním exponátům. Díky tzv. QR kódům budou moci zvídaví návštěvníci vyhledávat informace z Encyklopedie pomocí svého chytrého telefonu přímo v expozici. Vizuální proměnou prošly i poutače muzea u hlavních komunikací do města.