e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

FESTKLIP slaví 10 let, letošní vítěz bude znám 1. prosince

publikováno: 28.11.2019, kategorie: Hudba, autor: Magdalena Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Vítěz jubilejního ročníku přehlídky hudebních videoklipů bude vyhlášen během internetového vysílání. V porotě letos zasedne režisér seriálu Vyprávěj a První republika Biser Arichtev i další filmoví profesionálové. Letos soutěží 67 klipů.

Festival, který má za cíl podporovat regionální kapely, funguje celé desetiletí na stejném principu. Kapely mohou přihlásit svůj videoklip a ten potom hodnotí odborná porota, ale také veřejnost na internetu. Letos je v soutěži 67 klipů, což je historicky druhý největší počet.

„Hlasování veřejnosti již bylo ukončeno, nyní se čeká na verdikt poroty. Ten bude znám 1. prosince 2019 během on-line internetového vysílání, kde se fanoušci dozví nejenom vítěze, ale také důvody, podle kterých se porota rozhodovala,“ říká za organizační tým Iva Blažková.

Organizátoři dostáli tradici a porota je i letos tříčlenná. Usedne v ní scénárista, kameraman, střihač a režisér v jedné osobě Jaromír Malý, filmař a autor mnoha hudebních klipů Martin Studecký, oba už v minulosti s festivalem spolupracovali. Novou posilou je letos režisér Biser Atanas Arichtev, člověk, který spoluzakládal kapelu Kryštof, režíroval seriály Vyprávěj nebo První republika.

„Snažíme se, aby regionální kapely získaly zpětnou vazbu od úspěšných profesionálů. Výběr členů poroty s tím úzce souvisí, proto jsme upřímně rádi, že se festival každým rokem posouvá dál a obhajuje svou existenci,“ dodává Iva Blažková.

FESTKLIP od začátku podporují Ústecký kraj a Město Most, poslední dva roky festival také spolupracuje s nahrávací společností Ponte Records, která se regionálním kapelám věnuje ve svém internetovém rádiu.

Výsledky letošního jubilejního FESTKLIPU budou vyhlášeny 1. prosince od 18,00 hodin, kdy začne internetové vysílání na adrese www.festklip.cz. V pořadu zazní řada soutěžních klipů, rozhovory s porotou a další zajímavosti. Sestřih se později objeví v televizním vysílání regionální televize DAKR.