e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Díky Severočeské teplárenské budou školy pod větším dohledem

publikováno: 28.11.2015, kategorie: Vzdělávání, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Starostka města Litvínova Kamila Bláhová a ředitel akciové společnosti Severočeská teplárenská Petr Horák uzavřeli darovací smlouvu na částku 150 tisíc korun. Finanční dar věnovala teplárenská společnost městu na zvýšení bezpečnosti v okolí škol a na systém zabezpečení školních budov prostřednictvím pultu centrální ochrany objektů.

Sto tisíc bylo použito na modernizaci a rekonstrukce kamerových bodů, zbylou částkou ve výši 50 tisíc realizuje městská policie svůj projekt zabezpečení budov základních škol a systém včasného varování.

„Pro instalaci bezdrátových tísňových tlačítek pro přivolání pomoci v případě jakéhokoli nebezpečí či nouze jsme se rozhodli v souvislosti s nedávnými událostmi, které se staly v České republice. Tísňová tlačítka jsou napojena na pult centrální ochrany objektů městské policie a jejich použití zajistí bezprostřední přivolání bezpečnostních složek,“ sdělil Zdeněk Urban, velitel Městské policie Litvínov.

Podpora prevence kriminality a bezpečnosti obyvatel v regionu patří mezi prioritní oblast spolupráce teplárenských společností a města Litvínov. Od roku 2009 přispěla společnost United Energy a Severočeská teplárenská městu na bezpečnost obyvatel částkou více jak 1 900 tisíc korun.