e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

30 let svobody: Úniková hra v Chomutově vás vrátí do roku 1989

publikováno: 28.10.2019, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Únik z totality je název nové výstavy, která bude v Chomutově připomínat listopadové události roku 1989. Dobové emoce přiblíží návštěvníkům pomocí únikové hry. Součástí výstavy bude i jedinečný Obelisk pravdy a lásky od sochaře Karla Melouna s unikátním originálním otiskem ruky Václava Havla.

muzeum_chomutov_obelisk.jpg"Výstava svým neobvyklým a inovativním formátem únikové hry přiblíží atmosféru listopadových dní plných emocionálního vypětí a návštěvníky znovu aktivně vtáhne do průběhu samotných událostí. Výstavu významným způsobem dokreslují dosud nezveřejněné velkoformátové archivní fotografie, které byly od listopadu 1989 až do června 1990 v Chomutově pořizovány," vysvětluje ředitelka muzea Markéta Prontekerová.

"Nevšední emocionální zážitek nabídne také obelisk Pravdy a lásky od sochaře Karla Melouna," dodává ředitelka. Dílo bylo slavnostně odhaleno při vernisáži výstavy v chomutovském kostele sv. Kateřiny a tam je také k vidění. Ústředním motivem obelisku je originální otisk dlaně Václava Havla, pořízený dne 12. 2. 1990 při jeho návštěvě Chomutova. Pokud i vy plánujete podívat se města pod Krušnými horami, podívejte se na možnosti ubytování v Chomutově.

Výstava i obelisk budou k vidění do 1. února 2020. Výstava bude probíhat v hlavní budově muzea.

Foto: Oblastní muzeum v Chomutově, sochař Karel Meloun z Klášterce nad Ohří s Obeliskem pravdy a lásky v kostele svaté Kateřiny.

Článek obsahuje P.I.