e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 30. října až 1. listopadu

publikováno: 28.10.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Víkend plný dýní a strašidel – takový bude přelom října a listopadu. Masky a strašidla se budou prohánět zámkem Jezeří, Chrámem chmele a piva v Žatci, chomutovským zooparkem i libochovickým zámkem... Pozor některé tipy i na podzimní prázdniny! Ve čtvrtek AKTUALIZOVÁNO, přidány nové tipy.

Konec sezóny na zámku
Živé obrazy s divadlem, komentované prohlídky zámeckého parku a seznámení s kastelánkou - to je nabídka zámku Krásný Dvůr na Podbořansku na závěr sezóny. Vyrazit tam můžete již dnes - během státního svátku, další netradiční prohlídky se budou konat a do neděle 1. listopadu. Více o nich se dozvíte v článku Zámek Krásný Dvůr ukončí sezónu netradičními prohlídkami. 

Strašidla na zámku
Další zámek – Jezeří na Litvínovsku – připravuje na rozloučení s návštěvnickou sezónou rej pohádkových bytostí a oživlých strašidel, které budou okupovat zámecké komnaty a sklepení. Prohlídky začínají v sobotu 31. října i v neděli 1. listopadu od 11,00 hodin a vycházejí v pětiminutových intervalech pro 20 osob, poslední v 15,00 hodin. Velký okruh je určen pro dospělé a starší děti, malý okruh zámeckým sklepením pro nejmenší, na které budou čekat vodník, princezna, čert, kouzelník, ježibaba a další pohádkové bytosti.

Halloween v Chrámu
Chrám chmele a piva v Žatci chystá na poslední říjnový den netradiční Halloweenské prohlídky areálu. První prohlídky začínají v 10,00 hodin, poslední budou až v osm večer.

Běh kolem Jezera Most
Letos poprvé se budou moci běžci vydat na trasu, která skutečně povede kolem břehu celého Jezera Most. Přestože je jezero napuštěné stále se k němu nesmí, takže využijte této výjimečné příležitosti. Závody startují ve středu 28. října v 10,45 hodin, připraveny jsou dvě tratě.

Halloween na náměstí
Říjnový večer strašidel a magických světel chystá sdružení Učitelé pro Žatec na sobotu 31. října. Sraz strašidelných masek s lampiony je v 16,45 hodin na náměstí Svobody před radnicí, odkud se průvod vydá do letního kina. Čeká vás průvod mažoretek, hudba, občerstvení, soutěž o dýni, ohňová show. Soutěžní dýni doneste do letního kina mezi čtvrtou a pátou hodinou.

Podzimní pohádka
Již po dvanácté se uskuteční v Teplicích mezinárodní soutěžní festival pro děti a mládež Podzimní pohádka – přehlídka pěveckých, hudebních a tanečních souborů z celého světa. Soutěžní přehlídka se odehraje 29. října v Domě kultury v Teplicích od 17,00 hodin. Vyvrcholením festivalu bude zakončení 31. října v Divadle Hybernia v Praze.

Zámek plný kouzel
Slavnostní ukončení zámecké sezóny s pohádkovými postavami v zámeckých interiérech Libochovic si můžete s dětmi užít v pátek 30. a v sobotu 31. říjen. V pátek začíná program v 18,00 hodin, v sobotu už ve 13,00 hodin. Rezervace míst je nutná na tel. 416 591 443. Vstupné pro dospělé 120 Kč, pro děti 80 Kč.

Divadelní žně
Klášterecké divadelní žně patří mezi tradiční kulturní akce v Klášterci nad Ohří a letos nesou pořadové číslo třináct. Během týdne uvidíte nejlepší či nejinspirativnější představení, která se tento rok urodila na amatérských scénách. Přehlídka začíná v sobotu 31. října představením pořádající Divadelního spolku Klas. Podrobný program v článku 13. (NE)šťastné divadelní žně začne poslední říjnový večer

Prázdniny v muzeu
Muzeum Ústí nad Labem chystá na čtvrtek 29. října pro děti program - prázdninové tvoření na podzimní motivy, poznávání plodin a luštění kvízů pro malé i velké školáky. Program se koná od 9,00 do 12,00 a od 13,00 do 16,00 hodin, vstupné 25 Kč.

Halloween v zooparku
Veselý odpolední program s halloweenskou tématikou připravuje Podkrušnohorský zoopark Chomutov na sobotu 31. října. Od 16,00. hodin mohou malí i velcí návštěvníci tvořit strašidýlka z dýní, zatančit si při hudbě chomutovské skupiny Úlet, soutěžit o nejzdařilejší masku a zažít spoustu zábavy. Lampiónový průvod tentokrát vyjde z Dětské ZOO po 17. hodině a po dobrodružné cestě setmělým zooparkem odmění všechny ohňová show. Nezapomeňte si halloweenský kostým a potřeby na dlabání dýní. Dýně i lampióny můžete koupit v zooparku.

Zpovědnice
Do říjnové Zpovědnice v Café Atrium v bývalém jezuitském areálu v Chomutově zavítá Milan Dzuriak z Jirkova, autor projektu Cesta proti bolesti. Řeč bude především o překonávání sebe sama a prospěšné službě druhým. Vydáte se s námi vydat na mimořádnou cestu kolem vlasti, cestu solidarity a lidskosti. Začátek 30. října v 18,00 hodin.

Cumbajšpíl
Druhým večerem pokračuje na chomutovském nádraží hudební festival Cumbajšpíl. Kdo zahraje v pátek 30. října se dozvíte v článku.

Sapéři ve strážnici
Oblíbená akce pro celou rodinu v jedinečném prostředí barokní pevnosti Terezín - tentokrát speciálně v podvečerních hodinách v sobotu 31. října od 18,00 hodin. Vojáci u Litoměřické brány vás provedou strážnicí, představí svou výzbroj, potěžkáte si pušky i šavle, poležíte na slamníku a nakonec si s průvodcem prohlédnete atraktivní systém podzemních chodeb.

Foto: pixabay.com