e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jablka nebo víno: Čemu dáte o víkendu přednost?

publikováno: 28.9.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční podzimní oslavy sklizně jsou tady. Tuto sobotu 2. října si můžete vybrat mezi jablky a vínem. Tradiční Jablečný den pořádá zámek Krásný Dvůr a moštovat se bude v Mostě. Ve Stranné u Nechranické přehrady zas můžete ochutnat letošní burčák.

Tradiční podzimní slavnost úrody se koná letos podesáté na zámku Krásný Dvůr na Podbořansku. Oblíbený Jablečný dnes se koná v sobotu 2. října od 10,00 do 17,00 hodin. Jarmark na zámeckém nádvoří doplní akrobacie Cirkusu TeTy a Žongléros, vystoupí Irena Budweiserová a Filip Richie a v zámecké zahradě zahraje Divadélko Koloběžka pohádková představení nejen pro děti. Prohlídky zámeckých interiérů doplní dětské prohlídky v doprovodu komtesy nebo mladého hraběte. Součástí akce jsou i soutěže o nejkrásnější jablíčko a nejkrásnější jablečný stánek. Vstupné na nádvoří 100 Kč, děti 60 Kč, do 6 let zdarma, aktuálně však můžete sehnat lístky v předprodeji za jednotnou cenu 60 Kč.

Rodinný den plný jídla, pití a zábavy se chystá taktéž na sobotu 2. září v mosteckém Parku Střed. Půjde o jakési rozloučení s tímto parkem, protože přichází čas jeho velké renovace v režii Nadace Proměny. Program Mosteckého moštobraní začíná ve 14,00 hodin. Trh s moštem doplní divadlo, workshopy a kouzelnická show pro děti a také povídání o parku.

U kostelíka ve Stranné u Března můžete v sobotu 2. října ochutnat letošní úrodu místních vinařů. Program začíná ve 12,00 hodin a po poledni dorazí na místo Bušek z Velhartic se svou družinou. V nabídce najdete burčák, víno, mošty, kozí sýry, sladké pečivo, medovinu a jídla podkrušnohorské kuchyně. Končí se po setmění.