e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Young for Young: Most bude patřit týden divadlu

publikováno: 28.9.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: Lenka Krestová

Sdílet: facebook twitter google+

Celý následující týden bude v Mostě patřit divadlo. Městské divadlo v Mostě a Divadlo rozmanitostí hostí od pondělí 2. do soboty 7. října festival Young for young. Diváci se mohou těšit na večerní i odpolední představení na obou scénách, která doplní koncerty, cirkusový workshop i program před divadlem v pojízdném prostoru Autobuf.

  xxFestival zahájí v pondělí 2. října inscenace mosteckého repertoáru – retro muzikál Tajný deník Adriana Molea. Před slavnostním zahájením v 18,30 hodin proběhne ve foyer divadla vystoupení taneční skupiny Institute of TOG a ve 21,30 hodin zahraje domácí kapela Alfi all stars Band, rovněž ve foyer divadla. 

Úterý 3. října bude patřit Pražské konzervatoři s inscenací Krvavá Henrietta aneb jedno jaro v Paříži, kterou uvidí diváci na Komorní scéně. Divadlo rozmanitostí uvede od 10,00 hodin pohádku O Plaváčkovi a v 19,00 představí Bilbo compagnie s taškařicí Sommelier. V 18,15 je připraven off program ve foyer Divadla rozmanitostí – Tomáš Alferi – hudební produkce. Od 19,30 hodin se diváci mohou připravit na kontroverzní představení Divadla Bufet s názvem Unhappy/happy, a to v pojízdném prostoru Autobuf na náměstí před budovou městského divadla. 

Třetí den festivalu zahájí na Komorní scéně inscenace Činoherního studia Ústí nad Labem – My děti ze stanice zoo a v Divadle rozmanitostí hudebně divadelní revue Drakopohádky. Začátky vždy v 10,00 hodin. O večerní program se postarají absolventi brněnské Janáčkovy akademie s hořkou Gogolovou komedií  Hráči. Před představením si v 18,15 hodin můžete ve foyer opět poslechnout hudební produkci pánů Alferiho a Beneše – Čtyři ruce, jeden klavír. 

Ve čtvrtek 5. října bude opět probíhat dopolední program jak na Komorní scéně, tak v Divadle rozmanitostí – sem zavítají studenti Vyšší odborné školy herecké (Pidivadla Praha) s pohádkou Sněhová královna. Komorní scéna činohry bude dopoledne patřit olomouckému Divadlu na cucky s autorským projektem Mate a večer v 19,00 hodin zde přivítá festival Divadlo Letí Praha s mnoha cenami ověnčenou inscenací Olga (Horrory z Hrádečku). V hlavní roli spatříte členku činohry Národního divadla Pavlínu Štorkovou. V doprovodném programu vystoupí Zdeněk Souček ze skupiny Zdarr.

Dopoledne pátého dne bude opět patřit studentům. Komorní scéna přivítá Divadlo Disk (školní divadlo pražské DAMU) s autorskou inscenací Barunka is leaving. Na loutkové scéně Divadla rozmanitostí od 8,30 hodin zahraje Studio Damúza, které uvede tradiční japonský příběh s názvem Momotaró – loutkovou inscenaci s živou hudbou. Na Komorní scénu večer zavítá A Studio Rubín Praha s inscenací Nevim s Annou Stropnickou a Kristýnou Leichtovou v hlavních rolích. Opět nebude chybět hudební překvapení v rámci off programu ve foyer divadla a to v 18,15 hodin. 

Sobotní závěr festivalu bude dopoledne ve znamení cirkusového workshopu souboru Cirqueon Praha – ten proběhne na zkušebně MDM od 10,00 hodin. Soubor Buchty a loutky v Divadle rozmanitostí hned dvakrát pohádku Sůl nad zlato. Začátky představení jsou v 10,00 a 15,00 hodin. O slavnostní zakončení festivalu se postará Královéhradecké Klicperovo divadlo s třeskutě vtipnou komedií Koule s Pavlou Tomicovou v hlavní roli. Po skončení představení slavnostně převezme cenu Forever young 2017 pan Jiří Suchý, který přislíbil i autogramiádu v průběhu pauzy. Ocenění Forever young je určeno tvůrcům, kteří mají za sebou obdivuhodnou uměleckou kariéru a jsou stále činní, kreativní a mladí duchem.

Ve foyer a na zkušebně Městského divadla v Mostě bude celou sobotu probíhat také doprovodný program. Od 15,00 hodin je na zkušebně MDM připravena filmová projekce o životě a díle pana Jiřího Suchého s názvem Náš humor a od 16,30 je pro milovníky divadla připraven komponovaný pořad s názvem Literatura - hudba - divadlo, který připravil dramaturg činohry Zdeněk Janál. V 18,15 hodin proběhne ve foyer divadla připraven hudební program – Stinka – zpěv, kytara, harmonika.

Celý program mosteckého divadla najdete zde, Rozmáňo pod tímto odkazem.

Foto: Young for young 2015.