e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Duchcovským zámkem provede v sobotu Casanova

publikováno: 28.9.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 1. října ve večerních hodinách se můžete těšit na poslední letošní oživené prohlídky zámku Duchcov s Casanovou v podání Petra Stolaře a Divadla V Pytli. Prohlídky se ponesou v netradiční atmosféře – budou totiž potmě. Program bude zahájen premiérovým promítáním filmu Giacomo – živá legenda, který připravilo Divadlo V Pytli se svými spolupracovníky.

Divadlo V Pytli spolupořádá oživené prohlídky zámku Duchcov již pátým rokem, zároveň si touto akcí připomene 20 let od svého založení. Program začne v 19,00 hodin ve Valdštejnském sále promítáním filmu "Giacomo – živá legenda“ o životě Giacoma Casanovy na duchcovském zámku, následovat budou oživené prohlídky od 20,30 hodin vždy po deseti minutách (celkem tři), trvání jedné prohlídky je cca 40 minut. Vstupné na celý program činí 160 Kč (plné), 140 Kč (zlevněné) a 400 Kč (rodinné, max. 2 dospělí a 3 děti). Pořadatelé doporučují rezervaci prohlídek předem na tel. č. 417 835 301.

Posledních třináct let života, plných vzpomínek, hořkosti, vzdoru i smíření s osudem zachycuje barvitý snímek, ve kterém se v roli malého, mladého, starého i ducha Casanovy představí hned tři generace rodiny Petra Stolaře, hlavního protagonisty filmu. Podrobnosti o filmu Giacomo - živá legenda se můžete dočíst v tomto článku