e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Městské divadlo Žatec zahájí v říjnu novou sezonu

publikováno: 28.9.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Jen skončila práce s Dočesnou, začala v Žatci příprava nové sezóny divadelních pořadů a filmových projekcí v budově Městského divadla. Diváci se v sezoně 2015/2016 mohou těšit na spoustu činoher, zábavných pořadů i hudebních koncertů. Karel Plíhal vystoupí 21. října. A kdo další se chystá do Žatce? Čtěte dál.

V nadcházejícím období vystoupí v Žatci například František Němec, Petr Kostka, Ondřej Pavelka, Jakub Prachař, Marek Taclík, Ernesto Čekan, Lukáš Langmajer, Lukáš Vaculík, Michal Dlouhý, Adéla Gondíková, Martin Zounar, Stanislav Zindulka, Matěj Hádek a mnoho dalších. Návštěvníci se mohou také těšit na koncerty Karla Plíhala, Laca Decziho, Evy a Vaška nebo skupin Poutníci a  Roháči. Na své si také letos přijdou fanoušci alternativní scény a hudebních večerů. Ze zahraničních hostů zde vystoupí například Aubrey Johnson Quintet, Linwood Lee Taylor Trio a další. Potvrzený byl také Workshop Dalibora Mráze a Mike Terrany, který proběhne 30. října. 

Již řadu let se v budově žateckého divadla nachází také Digitální kino. Díky satelitní technologii nabízí žatecké kino přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku. V nadcházející sezoně jsou připraveny přenosy například opery Trubadúr, Otello, Tannhäuser, Lulu, Madame Butterfly a mnoho dalších. Fanoušci filmových projekcí se v říjnu mohou těšit na české komedie Wilsonov a Ztraceni v Mnichově nebo na akční sci-fi filmy Pan, Poslední lovec čarodějnic, chybět nebudou také projekce hororů např. Paranormal aktivity a Purpurový vrch. 

Letošní sezona Letního kina bude zakončena v úterý 29. září, kdy fanoušci hudby skupiny Pink Floyd  mohou zhlédnout na velkém plátně se stadiónovým zvukem záznam koncertního turné Rogera Waterse z roku 2012 a 2013 s názvem The Wall.  Předkapelou, která naladí návštěvníky a připomene některé další písně této skupiny bude kladenské seskupení muzikantů s názvem All Right Band. 

Pokladna žateckého divadla a kina bude také letos otevřena vždy od pondělí do pátku v čase od 14,00 hod. Rezervace lze provádět také na tel. 415 710 519. Na filmové projekce lze provádět rezervace na http://zatec.koupitvstupenku.cz.