e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do ulic Mostu vyrazí i letos šestitunové závodní speciály

publikováno: 28.8.2018, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední srpnový den ovládnou ulice Mostu těžkotonážní speciály. Cílem již tradiční spanilé jízdy je přilákat fanoušky motoristického sportu do areálu zdejšího autodromu, kde se o víkendu 1. a 2. září pojede pod názvem Czech Truck Prix už pošestadvacáté závod evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship.

Tahače vyrazí z autodromu v 16,35 hodin a ulicemi Pod Širokým vrchem, SNP, Československé armády, Chomutovská, Rudolická, Moskevská, Jiřího z Poděbrad, Jana Průchy a po třídě Budovatelů dojedou do cíle na centrálním 1. náměstí. Následovat bude zhruba hodinový zábavní program, poté se závodní kamiony vrátí na autodrom. Trasa tentokrát povede z třídy Budovatelů, ulicí Josefa Skupy, SNP a Pod Širokým vrchem.

Týmy i diváky přivítá na náměstí výkonný ředitel společnosti Autodrom Most Ivo Diviš. Připravený je také krátký program s hudební produkcí a následné rozhovory a autogramiáda jezdců. „Lidé mohou mimo jiné soutěžit o vstupenky na závodní víkend. Prohlédnou si z blízka i jednotlivé tahače. Z jezdců nebude chybět Adam Lacko, Jochen Hahn, Norbert Kiss či Steffi Halmová, jež patří k absolutní špičce startovního pole,“ upřesnila eventová manažerka autodromu Tereza Zajíčková.

Součástí závodního víkendu Czech Truck Prix budou i vložené série Octavia Cup, Renault Clio Cup Central Europe a KIA Platinum Cup.

Doprovodný program, zasvěcený tentokrát 100. výročí vzniku společného státu Čechů a Slováků, nabídne po loňské úspěšné premiéře přehlídku The Most Truck Festival, kam majitelé přihlásili více než 100 kamionů. Tahákem pro diváky bude stejně jako loni v sobotu i v neděli spanilá jízda účastníků festivalu po velkém závodním okruhu, mezi naleštěnými krasavci nebudou chybět ani americké a historické kamiony.

Diváci se mohou těšit také na leteckou akrobatickou show účastníka světového šampionátu Red Bull Air Race Master Class Petra Kopfsteina, taxijízdy v upravených speciálech, vyhlídkové lety vrtulníkem či atrakce pro děti zdarma.