e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Srpen na libochovickém zámku

publikováno: 28.7.2014, kategorie: Vzdělávání, autor: Michaela Prokopová/Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Výstava pokladů, které nasbíral během afrických výprav majitel zámku, divadelní představení Amadeus a strašidelné prohlídky zámeckých sklepení - to je srpnová nabídka Státního zámku Libochovice.

Výstava Dobrodružná Afrika očima hraběte J. J. Herbersteina začíná 9. srpna a k vidění bude na zámku až do konce návštěvnické sezony na konci září. Představí poklady zámeckých depozitářů, které přivezl Hrabě Johann Josef Herberstein ze svých cest v letech 1880 a 1923 po Africe. Z předmětů zoologické povahy například souprava hroších zubů, kůže antilopy, kůže pardála, sup africký, ibis posvátný, hadilov písař a další. Předměty etnologické povahy zastupují hudební nástroje Afriky, oštěpy, zástěrky či náramky a předměty osobní potřeby tropická helma, přenosný cestovní záchod, visací lůžko, lovecké tesáky atd.

Ve středu 16. srpna můžete na nádvoří zámku vidět derniéru divadelního představení souboru Rádobydivadlo Klapý Amadeus. Začátek je v devět hodin večer.

Na konec prázdnin připravil zámek zábavu pro děti - Strašidelná sklepení. Čekají je prohlídky zámeckých sklepení s divadelní produkcí se strašidly. Prohlídky vychází každou čtvrthodinu od 18,00 hodin a určené jsou pro děti od 5 let. Vstupenky je nutné rezerovat na tel. 416 591 443.