e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vernerův mlýn zahájil návštěvnickou sezónu

publikováno: 28.6.2018, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Unikátní technická památka Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku zahájil o víkendu návštěvnickou sezónu. Nabízí dvě prohlídkové trasy a nově otevřenou expozici o staré solné stezce. Kromě toho připravuje na prázdniny program s ukázkami chodu strojů či přednášky. Tuto sobotu si můžete do mlýnské zahrady přijít opéct špekáčky.

Vernerův mlýn jee opět otevřen o víkendech od 11,00 do 17,00 hodin. "Těšit se můžete na dvě prohlídkové trasy. V sobotu vás zavedeme na Cestu žita a v neděli pak trasu Cesta pšenice," informovala Stanislava Šefčíková. Novinkou letošní návštěvnické sezóny je expozice Solná stezka, která mapuje historii této staré stezky z Halle do Prahy.

V sobotu 30. června si můžete od 17,00 hodin posedět u ohně a opéct špekáčky. Po čtyři červencové víkendy bude navíc prohlídka rozšířena o ukázku chodu mlýnských strojů, nebo Křižíkovu rozvodnice nebo sekernický veřtat. Koná se 1.7., 15.7., 22.7. a 29.7. od 14,00 a od 15,00 hodind. 9. července se pak ve 14,00 hodin ve mlýně koná přednáška na téma Solná stezka k nové expozici, vstupné 50 Kč.

Vstupné na běžnou prohlídku je 80 Kč pro dospělé, 50 Kč pro děti a seniory, u rozšířených prohlídek je vstup 100 Kč. Prohlídka s výkladem bude probíhat každou celou hodinu.