e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Školní rok v Lounech právě začal

publikováno: 28.6.2017, kategorie: Vzdělávání, autor: Dagmar Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Děti se nemusí titulku bát. Začal totiž studentům projektu Třetí věk při Městské knihovně Louny. Do 12. školního roku se začali studenti zapisovat v pondělí v 15.00 hodin a v 17.00 byla zapsána už první stovka uchazečů! Zápis bude probíhat do konce července. Ti služebně starší však vědí, že nemohou otálet. Mnohé předměty mají totiž stop stav!

Veškeré informace najdou zájemci na webu knihovny, mohou je získat také ve studovně, kde se rozdávají a přijímají přihlášky ke studiu. Vyučovat se budou „staré“ předměty (vlastivěda, českopis, evropis, angličtina, němčina, francouzština, věda a technika, trénování paměti, literatura, divadlo, genealogie, umění a další).

Studenti jsou však zvědaví na novinky. Úvod do výtvarné kultury doplněný praktickou částí bude vyučovat malíř a pedagog Jan Mária Valt, tvůrčí psaní pro začátečníky i pokročilé spisovatelka a dramaturgyně Soňa Štroblová, myslivost – veterinář a myslivec Josef Štýbr, předmět malba, kresba, grafika pedagožka a designérka Jana Marešová. Do tajů blogování mohou studenti proniknout s Kateřinou Suchou… učit se bude nově španělština, matematika. Hudebníci snad již konečně založí vlastní kapelu – s Rosťou Glazerem.

Třetí věk je pro každého, nezáleží na věku, předchozím vzdělání.  Důležitá je chuť se přidat. Studenti si volí tolik předmětů, kolik zvládnou, nikdo je nezkouší, domácí úkoly se dostávají jen zcela výjimečně. Zimní semestr začne 4. září, 1 předmět stojí 80 Kč, výuka jazyků 400 Kč za semestr. Předměty vyučují zkušení odborníci zvenku, anebo sami knihovníci. Studovat tedy může skutečně každý.