e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Charitativní páteční odpoledne v Jirkově

publikováno: 28.6.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Projekt Cesta proti bolesti je v Jirkově a jeho širokém okolí znám jako úspěšná charitativní akce zaměřená na pomoc jirkovským dětem s handicapem. Připojit se k ní můžete tento pátek 1. července. Přinášíme vám podrobný program.

V loňském roce objel zakladatel projektu Milan Dzuriak republiku a díky tomu získal dostatek finančních prostředků na nákup elektrického vozíku a zaplacení vysněné cesty do Paříže pro dva chlapce. Letošní ročník je věnován nevidomé Terezce Lukšíkové, žákyni 3. třídy základní školy vKrušnohorské ulici, které by byl za získané prostředky uhrazen pobyt shypoterapií a termokopírka pro nevidomé.

Tentokrát se mohou do akce zapojit všichni. Přispět můžete zaplacením startovného vrodinném běhu, zakoupením vstupenek do věže, sklepů, na dětskou atrakci nebo nákupem suvenýrů a lampionů štěstí. 

Další informace o charitativním projektu i cestě, kterou podnikne Milan Dzuriak v srpnu, se dočtete v článku

Program:

15,30 hodin Zahájení akce na náměstí Dr. E Beneše
Otevření Městské věže, pohádková cesta jirkovským podzemím (divadlo NAHOĎ)
Nafukovací hrady a klouzačky pro nejmenší

16,15 hodin - Bubenická show OKLEP

17,00 hodin - Oficiální vyběhnutí známěstí (Trasa povede známěstí dr. E. Beneše do Olejomlýnského parku a přes Smetanovy Sady zpět docentra do Kostelní ulice)

Program dále pokračuje v Kostelní ulici:

17,30 hodin - Kapela Blues Up7

18,15 hodin - Kapela Abdera

19,00 hodin - Kapela Anacreon

20,00hodin - Gwyn Ashton Trio
Gwyn Ashton svlastní kapelou dlouhá léta křižoval celý australský kontinent a o pódia klubů a festivalů se dělil sřadou bluesových i rockových hvězd, které podnikaly australská turné. Od 90. let cestuje po celém světě sám, se svou kapelou, nebo jako předjezdec veličin kalibru B. B. Kinga, Buddyho Guye, Raye Charlese, Johnnyho Wintera, Micka Taylora, Roryho Gallaghera či kapel typu Canned Heat, The Yardbirds a Status Quo. Vroce 2001 byl vyhlášen 3. nejlepším kytaristou na světě, hned po Jeffu Beckovi a Garry Moorovi.