e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Úspěšná sezóna litvínovských malých národních házenkářů

publikováno: 28.6.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Marek Tomčík

Sdílet: facebook twitter google+

Závěr letošní sezony byl úspěšný pro mládežnická družstva národní házené KNH Litvínov. Hned dvě družstva bojovala o mistrovský titul ČR a jedno družstvo se zúčastnilo finálového turnaje Poháru ČR. Opět se ukázalo, že v Litvínově umějí s mládeží dlouhodobě pracovat, což nese výsledky i úspěchy.

Starší žačky uhrály 3. místo na Poháru ČR

Družstvo starších žaček pod vedením trenérů Zdeňky Bilohuščínové a Petra Hojera vybojovalo v dlouhodobé soutěži stříbro v oblastním přeboru a zajistilo si tak postup do závěrečného turnaje Poháru ČR v Žatci. V konkurenci dalších 6 družstev po třech výhrách skončily na bronzové příčce. K lepšímu umístění chybělo více zkušeností, protože družstvo bylo sestaveno částečně z mladších žaček, což naopak je příslibem pro další sezóny.

Sestava starších žaček v sezóně 2013/14: Váňová – Šimůnková, Morávková, Hovorková, Uhrová, Tomčíková, Alferiová, Kundertová, Tancošová a Štorkupová.

Mladší žáci na 5. místě v ČR

Tým mladších žáků odehrál skvělou sezónu v severočeském oblastním přeboru, kterému naprosto dominoval a s přehledem jej vyhrál. Finálový turnaj Mistrovství ČR se konal v severomoravské Studénce. Litvínovští malí házenkáři byli vyrovnaným soupeřem všem účastníkům, ale dokázali zvítězit pouze v jednom utkání s Bakovem nad Jizerou. Se dvěma body a čtyřmi porážkami nakonec obsadili 5. Místo v České republice v kategorii mladších žáků.

Sestava mladších žáků v sezóně 2013/14: Najman – Pavlík, Pajer, Lerch, Jiráň P., Jiráň J., Schulz, Lukáš, Gajarský, Heidenreich a Šimůnek, trenéři Gajarský a Heidereich.

Mladší žačky vítězem oblastního přeboru a bronzové v ČR

O největší klubový úspěch v právě skončené sezóně se postaraly nejmenší házenkářky. Po vzoru svých stejně starých spoluhráček vyhrály oblastní přebor. V zimní sezóně přidaly stříbro z halového mistrovství ČR a odjížděly na finálový turnaj Mistrovství ČR s ambicemi na medaili. Tři výhry, jasná prohra s pozdějším mistrem z Přeštic a smolná porážka s  Krčínem určila konečné 3. místo v České republice. Bronzová medaile je obrovským úspěchem, na kterém se podepsala celoroční dřina samotných hráček i práce trenérského dua Jana Viktory staršího, Jana Viktory mladšího a vedoucího družstva Václava Jarůška.

Sestava mladších žaček v sezóně 2013/14: Plachá, Zvěřinová – Donátová, Stará, Marešová, Pavlíková, Puffová M., Puffová K., Prantová, Jarůšková, Tancošová, Štorkupová, Ješková, Hojerová a Haiflerová.