e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výzva mostecké MP: netolerujte narkomany v parcích, volejte 156

publikováno: 28.6.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Ilona Kozlová

Sdílet: facebook twitter google+

Každý den dbají strážníci městské policie na ochranu obyvatel ve  městě a starají se o bezpečí a pořádek. I přesto, že jsou přítomní ve městě pěší hlídky, motohlídky či strážníci na motorkách nemohou být u všech případů, které občan spatří. Velkým problémem jsou pohozené injekční jehly, kterých se lidé právem bojí, neboť sebou přinášejí riziko přenosu nebezpečných infekcí.

Také není nic příjemného, když procházející občan, maminka s dětmi či dítě samotné v parku spatří narkomana, který svou vášeň po droze neskrývá a neovládne se ani před okolím při aplikování drogy do žíly. Drogově závislý je neohleduplný k  ostatním a je mu jedno, zda se to někomu líbí nebo jestli svým chováním někoho ohrožuje.

I když jsou strážníci vzdušnou čarou vzdáleni třeba jen několik desítek metrů od omámeného narkomana, nemůže nikdo poukazovat na to, že strážníci nezasáhli a narkomana z veřejného prostranství nevyhnali. Je zapotřebí, aby občan upozornil linku 156 na protiprávní jednání, na narkomany, kteří lhostejně volí veřejná místa, dětská hřiště apod.

Je smutné, když se z denního tisku dozvídáme, že novináři dokumentují narkomana „v akci“, vyfotí si nedaleko vzdálenou hlídku městské policie a na skutečnost, že zde dochází ke znečištění veřejného místa, již strážníky neupozorní. 

Všichni dobře víme, že narkomani toužící sehnat drogu páchají kriminální činy a jejich agresivita nezná mnohdy mezí. Proto apelujeme na občany, aby v případě zjištění závadové osoby volali neprodleně linku 156.