e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Valdštejnská slavnost se po dvou letech vrací v plném lesku

publikováno: 28.4.2022, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po dvouletých on-line variantách se tento víkend do Litvínova vrací Valdštejnská slavnost v tradiční podobě. V neděli 1. května projde městem velký kostýmovaný průvod s orchestrem a na zámku přivítají hraběcí rodinu.

Průvod vychází v 9,00 hodin od nákupního střediska Máj a bude mířit do zámeckého parku, kde už bude v 10,00 hodin očekávána hraběcí rodina. Uvidíte historii Valdštejnů v obrazech, vystoupení s koňmi, vlajkovou show a trubače.

V odpoledním programu, který začíná v poledne, vystoupí Pěvecký sbor Vlaštovky ZUŠ Litvínov, Sebastian, Vladimír Merta, Jan Hrubý, Ondřej Fencl a Hromosvod a na závěr od 18,00 hodin Stará škola Jinak. Hudba bude znít také na nádvoří zámku, ve 13,00 hodin vystoupí Valdštejnská kapela, poté Luboš Stranďa Stráník a Lenka Slabá  Triolla a od 16,30 hodin děti uvidí pohádku DVD Litvínov. Po celý den je možné se v zámeckém parku projet na koních a samozřejmě nebude chybět jarmark.

Program bude probíhat od 9,00 hodin také na náměstí Míru, kde budou stánky s občerstvením a dětské atrakce, od 11,00 hodin pak výstava požární techniky.

Ve Voigtových sadech uvidíte od 15,00 hodin rytířský turnaj s koňmi.