e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam na čarodějnice

publikováno: 28.4.2011, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Filipojakubská noc tentokrát připadá na víkend, a tak si můžete dosyta užít zábavných programů v celém kraji. Přinášíme pár tipů na na zajímavé čarodějnické akce – třeba na hradě, na rozhledně nebo v zooparku. Další – nečarodějnické – akce najdete v tipech na víkend.

Házmburk
Skvělým místem pro večerní pálení čarodějnic bude hrad Házmburk u obce Klapý v Českém Středohoří. Otevřeno tu bude od 19,00 hodin a kromě opékání buřtů vás čeká dobrý přehled o tom, kde všude ještě hoří.

Horní Hrad
Na Horním Hradě u Stráže nad Ohří se budou čarodějnice slavit celý den, už od jedenácti dopoledne až do půlnoci. Během dne budou park okupovat všelijaká strašidla, hejkalové, rusalky, čerti a draci. O program se postarají skupiny rytířů, uvidíte pohádku a ohnivé divadlo Ignis. Nebude chybět soutěž o miss čarodějku a táborák.

Chomutov
Slet  se koná v sobotu 30. dubna od 16,00 hodin v Podkrušnohorském zooparku. Čekají vás kouzelné soutěže, věštírna, Miss čarodějnice a opékání buřtů.
Oslava příchodu (sic po více než měsíci) jara s opékáním buřtů a soutěž o nejlepší masky se koná v sobotu v areálu TJ Veros v rámci chomutovského Rodinného zápolení.
Dům dětí a mládeže Chomutov pořádá pálení v pátek 29. dubna od 16,00 hodin na zahradě. Kromě obvyklého programu uvidíte také taneční vystoupení.

Jirkov
Pálení čarodejnic pořádá DDM Paraplíčko Jirkov v sobotu 30. 4. od 16,00 hodin. Čarodějnice čeká průvod, volba nejkrásnější čarodějnice a zábavný program s opékáním buřtů. Hraje skupina Barbucha.

Louny
Klub českých turistů Louny zve Čarodějnice na Červeňáku (rozhledna při silnici směr Most). Soutěžní a zábavný program se koná 30. dubna.

Most
Pálení čarodějnic zde 30. dubna pořádá Středisko volného času. Vybrat si můřete mezi Resslem, kde začíná akce v 15,30 hodin a Benediktem, kde se začíná o půl hodiny později.

Petrohrad
Svátek Petrohradských čarodějnic se uskuteční na hřišti TJ Sokol Petrohrad 30. dubna od 14,00 hodin. Na programu jsou hry pro děti, táborák a hudba.

Teplice
V areálu Sokol Trnovany budou v sobotu odpoledne, po farmářském trhu, pálit čarodějnice. Program doplní divadelní pohádka, historická střelnice s kušemi a ukázka tradičních řemesel.

Žatec
Čarodějnický rej na K500 v Žatci odstartuje na náměstí Svobody, odkud se průvod za doprovodu mažoretek vydá právě do tohoto bývalého vojenského areálu. Start je v 17,00 hodin. Od 18,00 hodin bude probíhat program na K500, kde bude volena miss čarodějnice, bude upalovat, vše bude řídit katovská pořádková služba a hrát bude Funny Orchestra.