e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dan Bárta se zastaví na turné také v Teplicích

publikováno: 28.3.2018, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po více než dvouleté pauze se mnohonásobný držitel Ceny Anděl, Dan Bárta, chystá společně s kapelou Illustrathosphere posílenou o mezinárodně uznávaného bubeníka Martina Valihoru na turné, tentokrát s názvem Mezi vrcholy tour 2018. Ve středu 4. dubna se zastaví také v lázeňských Teplicích.

Fanoušci dobré hudby se tak mohou těšit nejen na malou ochutnávku písní z připravovaného pátého řadového alba. Nezaměnitelný hlas, prvotřídní hudebníci a písně vzlétající nad tuzemský standard populární hudby... Dan Bárta & Illustratosphere okouzlují posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již devatenáctým rokem.

Dan Bárta, zpěvák čtvrtstoletí, se zapsal v devadesátých letech do širokého povědomí s kapelou Alice a účinkováním v muzikálu Jesus Christ Superstar. Stal se také neodmyslitelnou součástí kapely J.A.R. V roce 2000 překvapil fanoušky s vlastní skupinou Illustratosphere, se kterou chystá na jaro 2018 dvacet koncertů po celé České republice v rámci turné Mezi vrcholy tour 2018. Šňůru kapela odstartovala 13. března ve Znojmě a zakončí 23. května vystoupením s Komorní filharmonií Pardubice v Pardubickém Domu hudby.

"Vždycky, když se obmění sestava, je to velmi znát. U nás tedy rozhodně, protože naše písně žijí, koncert od koncertu zní trochu jinak. Jsme muzikanti, reagujeme na sebe, hrajeme organicky, vždycky znovu tvoříme. A na to se těším, protože Martin je skvělý a citlivý hráč. Jsem si jist, že se máte nač těšit i vy," upřesňuje Dan Bárta. "Maratonika je za námi a něco nového před námi, jsme někde zase v základním táboře, a přitom pořád na cestě... zkrátka mezi vrcholy," uzavírá zpěvák s úsměvem.

Koncert Dana Bárty v teplickém Domě kultury začíná 4. dubna v 19,00 hodin. Jen nedaleko odtud pak najdete dobrý tip na ubytování v lázních Teplice

Článek obsahuje P.I.