e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Hněvín se vrací představení Noc na Karšltejně

publikováno: 28.3.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Tereza Braumová

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci oslav 700. výročí narození Karla IV. uvede Městské divadlo v Mostě obnovenou premiéru inscenace Noc na Karlštejně v režii Zbyňka Srby. Premiéru i šest chystaných repríz odehraje mostecký soubor ve venkovních prostorách hradu Hněvín v červnu a červenci.

Noc na Karlštejně měla v mostecké činohře premiéru 17. září 2011. Otto Liška byl dokonce nominován na Cenu Thálie za roli krále Petra, kterého ve filmovém zpracování ztvárnil Waldemar Matuška. 

Kromě Otty Lišky uvidíte pod širým nebem v kulisách hradu Hněvín v hlavních rolích Miroslava Večerku a Veroniku Týcovou. Dále se můžete těšit na Jakuba Dostála, Reginu Razovovou, Zdeňka Košatu, Williama Valeriána, Karolínu Herzinovou, Bohuslava Patzelta a mnoho dalších.

Premiéra se uskuteční 19. června ve 21,00, reprízy proběhnou v termínech 22., 23., 24. června a 1., 2. a 3. července 2016 opět od 21,00 hodin. Vstupenky jsou v prodeji od pondělí 21. března v pokladně divadla. Lze je také rezervovat na stránkách www.divadlo-most.cz. Vstupné je 300 Kč.