e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pomozte sbalit montážní kufry do Afriky

publikováno: 28.3.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtek 10. dubna posílá společnost Kola pro Afriku do Gambie dalších 900 kol - dostanou se k žákům devíti škol a uberou starosti dalším gambijským rodinám. Zatímco v Evropě je kolo rekreační záležitost, v Africe jde mnohdy o jedinou možnost, jak dostat do školy. Díky sbírkám se podařilo usnadnit cestu ke vzdělání téměř 1500 gambijským dětem. Nyní je potřeba sbalit servisní kufry.

"Je nám jasné, že důležitou součástí našich aktivit musí být i udržitelnost projektu - proto v každé škole zaučíme "správce vozového parku" a ke kolům mu předáváme i kufr plně vybavený nářadím potřebným pro jejich opravu. A právě o pomoc při vybavení těchto montážních kufrů vás touto cestou žádáme," vysvětluje koordinátorka Zuzana Galle.

Společnost Kola pro Afriku hledá jedince nebo skupinky lidí, kteří "adopcí" celého kufru nebo části nářadí pomohou získat finanční prostředky na vybavení kufru. Podrobnosti o "adopci" najdete na stránkách http://www.kolaproafriku.cz/adoptujte-kufr/.

"Již při minulé nakládce se podařilo poslat díky podpoře "adoptivních rodičů" do Gambie 12 montážních kufrů a pevně věříme, že se nám společně podaří zajistit vybavení pro dalších jedenáct, které jsou potřeba nyní," dodává Zuzana Galle.