e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend v Krušných horách: Většina středisek hlásí zavřeno

publikováno: 28.2.2020, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Přestože se Krušné hory v tomto týdnu nového sněhu dočkaly, na obnovení provozu středisek to nestačí. V tuto chvíli jsou otevřené jen areály na Klínovci a Božím Daru a středisko Klíny na Litvínovsku, o víkendu by měl otevřít i Bouřňák. AKTUALIZOVÁNO V PÁTEK 11 hodin.

Na Klínech na Litvínovsku nadále v provozu kratší vlek Poma a na sjezdovce 20 - 30 cm sněhu, spuštění lanovky se už v této sezóně zřejmě lyžaři nedočkají. Lyžuje se denně od 9,00 do 16,00 hodin, večer od 17,00 do 20,00 hodin.

Nejlepší podmínky stále panují na Klínovci, kde je upraveno asi 23 kilometrů sjezdovky, stejně jako snowparky a prakticky všechny vleky jsou v provozu. Lyžuje se denně od 9,00 do 16,00 hodin, večerní lyžování na sjezdovce Pod Zámečkem a v Cool Funparku od 16,00 do 21,00 hodin. Lyžuje se také v areálu Novako na Božím Daru, kde se ve středu podařilo opět zprovoznit i snowtubing, otevřeno od 9,00 do 16,30 hodin, večerní lyžování od 19,00 do 20,30 hodin.

Téměř bez sněhu je Telnice na Ústecku, kde je provozu jen krátká sjezdovka Meva a její vlek.

Už od minulého týdne je mimo provoz areál Český Jiřetín na Litvínovsku. V neděli 23. února se zavřela také Alšovka na Klášterecku, kde museli zrušit Karneval na sněhu, plánovaný na tuto sobotu 29. února. S obnovením provozu už příliš nepočítají. Od pondělí kvůli nedostatku sněhu přerušil provoz skiareál Mezihoří na Chomutovsku, o víkendu zavřel areál Ski Pyšná, taktéž na Chomutovsku. Do této chvíle nezačala vůbec sezóna na Meziboří nebo v Krupce.

Bouřňák na Teplicku v pátek oznámil, že plánuje obnovit provoz o víkendu alespoň na jedné sjezdovce - Hrobské.

Oteplení výrazně zhoršilo podmínky i pro běžkaře. Na Dlouhé Louce sice připadlo pár centimetrů, ale tratě zatím upraveny nebyly. V případě dalšího sněžení, je možné očekávat úpravu některých tratí. Více se dozvíte na kbstopa.cz. Žádné běžecké tratě nejsou v tuto chvíli upravené ani na Klínech. Čerstvě upravené stopy ukazuje německá strana Krušných hor v okolí Oberwiesenthalu, na české straně zatím úpravy neproběhly a sněhu je nedostatek. Stav stop v Karlovarském kraji můžete sledovat zde

Ilustrační foto: Jerzy Górecki from Pixabay.