e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Perníkové chaloupce si dětí zahrají na les i vítr

publikováno: 28.2.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Michal Pětík

Sdílet: facebook twitter google+

Nová inscenace Perníkové chaloupky v Mostě naváže na úspěšnou interaktivní pohádku Otesánek. I v Perníkové chaloupce bude dětské publikum tu více, tu méně zapojeno do děje a nebude tedy 'pouze' jeho pozorovatelem. Jednou se divák stane lesem, podruhé větrem... Poprvé se pohádka dětem představí v sobotu 1. března v Divadle rozmanitostí.

Klasickou pohádku upravila Tereza Lišková a v úpravě použila dvě básně a hádanky z knihy Dětem od Františka Hrubína. Pro inscenaci je typická práce s živou scénickou hudbou. Jednak ve zhudebněné Hrubínově poezii, ale nástroje také animují zvuky lesa, jiných postav apod. K těmto účelům hrají Tereza Lišková – Mařenka na violoncello a Vít Levinský – Jeníček na flétnu.

Diváci se mohou těšit na klasickou pohádku s loutkami Vlastislava Brože i na živé a interaktivní pojetí. V inscenaci si rovněž „zahraje“ oceňovaný pardubický perník z rodinné firmy Pavla Janoše, která pro potřeby inscenace laskavě věnovala perník nejen na chaloupku jako takovou, ale perníček bude i součástí divadelního programu a děti si jej také mohou v divadle zakoupit.

Premiéra proběhne v sobotu 1. března od 17,00 hodin na Malé herně Divadla rozmanitostí v Mostě. Po ní bude zahájena prodejní výstava, na níž diváci spatří mistrovské ručně zdobené perníky z dílny Pavla Janoše. Předpremiéra pro veřejnost se koná v sobotu od 10,00 hodin.

Foto: L. Šeiner.