e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výstava o Ohři doplula do Klášterce

publikováno: 28.1.2016, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Fišrová/Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Putovní výstava Ohře v proměnách času, kterou připravila Destinační agentura Dolní Poohří k příležitosti loňských oslav výročí první historické zmínky o Ohři bude mít další zastávku v Klášterci nad Ohří. Vernisáž se koná v galerii Kryt ve středu 3. února od 17,00 hodin.

Díky působivým fotografiím se přeneseme na nejrůznější místa našeho kraje a dozvíme se základní informace o vývoji řeky a jejím spojení s prostředím člověka. Nalezneme zde informace o geologickém utváření, toku Praohře, o první zmínce v historických dokumentech, tvorbě hradů a následně zámků jako strážních staveb hlídajících obchodní stezku, zajímavosti z říše živočichů i rostlin. Řeka Ohře byla od pravěku životadárnou řekou, takže téma osidlování a zemědělství je také důležitým článkem výstavy.

Prohlédnout si ji můžete do 15. února, otevřeno je nyní ve všední dny. Do 2. února ještě můžete v klášterecké galerii Kryt vidět výstavu Klášterecké retro aneb Takoví jsme byli, která vzbudila velký ohlas. Část historických fotografií bude až do konce února k vidění v městské knihovně. Podrobnosti o výstavě v tomto článku.