e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Premiéra celovečerního Čtyřlísku se odsouvá

publikováno: 28.1.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtek posledního ledna se v českých kinech měl objevit kreslený celovečerní film s populární čtveřicí komiksových postav Čtyřlístek ve službách krále. Produkce však oznámila, že kvůli technickým problémům premiéra nebude. Děti se dočkají zřejmě až v březnu. Změna programu se tak dotkne většiny severočeských kin.

Ve studiu Alkay Animation Praque, kde film vznikal, shořel server, kde byla část hotového filmu. Bohužel se v krátké době nepodařilo scény obnovit, a tak raději filmaři premiéru odložili.

Celovečerní film vznikl na motivy komiksu Čtyřlístek, kterému je více než 40 let. Hlavní čtveřici namluvili Tereza Bebarová, Karel Heřmánek, Ondřej Brzobohatý a Bohdan Tůma, režisérem snímku je Michal Žabka.

Lednovou premiéru i následná promítání tak ruší většina severočeských kin. Zrušení oznámilo zatím kino Žatec, ovšem náhradní filmy zatím nezveřejnilo. Chomutovské kino Svět ruší čtvrteční promítání bez náhrada a v dalších dnech nasadí pro děti filmy Legendární parta, Rebelka či Hobit. Kino Jirkov nabídne 31. ledna muzikál Carmen, v dalších dnech pak třeba reprízu Hobita. Další kina zatím změny v programu neoznámila.