e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na silvestrovský víkend 30. prosince až 1. ledna

publikováno: 27.12.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední tipy na víkend roku 2016 jsou tady. Kam vyrazit na silvestrovskou oslavu a kde si protáhnout tělo hned první den nového roku 2017?

Dětský silvestr
Hudební divadlo Hnedle vedle uvádí v KD Klášterec nad Ohří dětský silvestrovský program. Začne 31. prosince v 15,00 hodin, nabídne show plnou písniček, tance, soutěží a odměn. Vstupné 50 Kč.

Silvestr na náměstí
Kde si užít silvestrovskou oslavu na náměstích. O nočním program v Žatci si můžete přečíst v dnešním článku.
Oslavy budou probíhat také na Prvním náměstí v Mostě, začnou v 17,00 hodin koncertem kapely Nebe, kterou vystřídá Pavel Callta. V 19,00 hodin vypukne ohňostroj, poté vás čeká diskotéka s moderátorem Petrem Říbalem.
Silvestrovský ohňostroj pořádá také město Lovosice, a to na Václavském náměstí od 17,00 hodin.

Silvestr na ledě
Poslední den v roce si můžete přijít zabruslit na chomutovský zimní stadion na Zadních Vinohradech. Silvestr na ledě bude probíhta od 13,00 do 15,00 hodin.

Konec roku Karla IV.
Otec  vlasti se loučí se starým rokem – takový je podtitul rodinného silvestrovského programu na náměstí Míru v Litvínově. Začíná v 17,00 hodin. Obří loutka Karla IV. připomene letošní oslavy 700. výročí narození otce vlasti. Král povede průvod ul. Kostelní (kolem ČSOB) a Zahradní do Voigtových sadů k podívané na ohňostroj. Nezapomeňte baterky! V 16,00 hodin začíná v kostele svatého Michaela děkovná bohoslužba.

Silvestrovský výšlap
Poslední den v roce můžete strávit aktivně s chomutovskými skauty, kteří pořádají výšlap na vrch Kočičák nad Chomutovem k řopíkům z druhé světové války. Výšlap není nijak organizovaný. Vyjděte odkud chcete a kdy chcete, nutné je ale dojít k Řopíku mezi 10. a 15. hodinou. Jak se na Kočičák dostat a co všechno vás tam čeká se dozvíte v článku již zítra.

Trhy v Drážďanech
Pokud jste nestihli načerpat vánoční atmosféru v sousedním Sasku, stále ještě máte možnost. Kde a jaký trh je otevřen se dočtete v článku Trh v Drážďanech zůstane otevřený i po Vánocích

Výšlap ke kapli
Procházkou ke kapli Všech svatých nad Petrohradem na Podbořansku můžete odstartovat nový rok s obyvateli obce Stebno. Sraz je 1. ledna ve 13,15 hodin před budovou Psychiatrické léčebny Petrohrad. Povinná výbava: Butylka něčeho pro novoroční přípitek u kaple.

Výstup na rozhlednu
Další novoroční výlet si můžete naplánovat na Lounsku, konkrétně k rozhledně Stradonka. Novoroční výstup zakončený ohněm začíná ve 14,00 hodin před hospodou Pod rozhlednou ve Stradonicích.

Novoroční ohňostroj
Stejně jako město Praha i Duchcov oslaví ohňostroj příchod nového roku až na Nový rok. Ohňostroj nad rybníkem Barbora vypukne 1. 1. v 18,00 hodin, hodinu předtím začíná před kostelem Církve československé husitské Novoroční hitparáda a Duchcovská ročenka 2016 s moderátorem Zdeňkek Lukesle. 

Pochod na Stropník
Novoroční pochod na vrch Stropník v Krušných horách pořádá jako každý rok TJ Sokol Duchcov. Koná se iiž po 41. Start je v 11,15 hodin od pomníku Nelsonské katastrofy v Oseku (případně v 10,48 hodin odjezd z Duchcova od autobusové zastávky u nemocnice). Trasy jsou vyznačené dvě – 10 a 12 km, kratší vede přes Rýzmburk a chatu Máňu zpět k pomníku, delší vystoupá až na vrchol Stropníku. V případně vhodného počasí také na běžkách. Každý účastník obdrží na chatě Máně (Dušanově vyhlídce) pamětní list a razítko pochodu.

Novoroční koncert
Severočeská filharmonie Teplice pořádá na Nový rok koncert s dirigentem Fuadem Ibrahimovem a sólisty Yoon-Sook Lee – soprán a Jiman Wee – housle. Na odpoledním koncertě zazní skladby A. Dvořáka včetně Novosvětské, J. Brahmse, G. Pucciniho a abyste se cítili jako u slavných vídeňských filharmoniků nebude chybět ani klasický valčík Johanna Strausse. Koncert začíná ve 13,30 hodin v koncertním sále Domu kultury v Teplicích.

Novoroční hobbyjízda
Cestou přírodních ploch má podtitul třetí ročník novoroční cyklistické vyjížďky v Mostě. Startuje 1. ledna ve 13,15 hodin od kašny na Prvním náměstí. Díky pohodovému tempu a dvěma úhybným bodům, zvládnou trasu cyklisté všech věkových kategorií či zaměření. 

Novoroční koncert podruhé
Další novoroční koncert se chystá na litoměřickém hradě. Zazní 1. ledna v 16,00 hodin a vystoupí komorní sbor Syrinx. Vstup je volný.

Tipy na víkend v následujících týdnech vycházet nebudou, neboť po vánočních svátcích je akcí víkendových minimum, památky jsou uzavřené a pořadatelé nabírají síly na novou turistickou sezónu. Kulturní akce jako jsou výstavy, koncerty či divadlo můžete vyhledávat v našem Kalendáři akcí.

 

Foto: pixabay.com