e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak bude vypadat letošní adventní program v Bílině?

publikováno: 27.11.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Slavnostní rozsvícení stromku, adventní koncerty i Mikulášská nadílka on-line, adventní kalendář ve virtuální podobě - takové budou letos dny před vánočními svátky v Bílině. Nová výzdoba se tu rozzáří poprvé v sobotu 28. listopadu.

V sobotu 28. listopadu bude v 17,00 hodin připraveno video, které vás provede přípravou, zdobením a rozsvícením vánočního stromku na Mírovém náměstí. Technické služby letos doplnily nové vánoční osvětlení centra města, a tak se rozzáří i historická kašna na náměstí. Okna domů na náměstí ozdobí vánoční truhlíky, které vyráběly místní děti. Na stránkách města i jeho sociálních sítích bude v sobotu k vidění také adventní přání a pohádka Divadla V Pytli "O kouzelné peci". V dalších dnech, od prosince pak bude otevřen na webu a facebooku města a infocentra netradiční adventní kalendář s jedním videopřáním na každý den.

Také Mikulášská nadílka bude letos probíhat on-line. "Pokud nechcete připravit vaše děti o pravou mikulášskou nadílku, využijte pětiminutovou on-line návštěvu Mikuláše s čertem u vás doma prostřednictvím videorozhovoru," vysvětlují pořadatelé. Připojit se bude možné v pátek od 15,00 do 20,00 hodin nebo v sobotu 5. prosince mezi 9. a 14. hodinou. Registrovat se můžete zde

Na místo tradičních adventních koncertů v kostele sv. Petra a Pavla se vždy v neděli od 16,00 hodin od druhého do čtvrtého adventu uskuteční slavnostní zapálení adventní svíčky. Pro občany města bude zajištěno on-line vysílání, kdy součástí programu bude i vystoupení dětí z bílinských mateřských škol, na které naváže vždy krátká pohádka od Divadla v Pytli.