e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoce 2018: První adventní víkend rozzáří vánoční stromy

publikováno: 27.11.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Hlavním bodem prvního adventního víkendu bude rozsvícení vánočních stromů a výzdoby ve městech. Většina programů se odehraje v sobotu nebo neděli 1. a 2. prosince, některá města slavnost posouvají na příští týden. Připravili jsme pro Vás ještě před středečními Tipy na víkend přehled akcí.

Město Vroutek pořádá adventní odpoledne s rozsvícením vánočního stromu v neděli 2. prosince na náměstí Míru ve Vroutku od 15,00 do 18,00 hodin.

V Perštejně se uskuteční slavnostní rozsvícení Vánočního stromu již 30. listopadu od 12,00 hodin. V programu je stánkový prodej s vánoční tématikou, občerstvení a program v kostele sv. Vendelína i na prostranství kolem Obecního úřadu, akce bude ukončena ohňostrojem.

Jirkov rozsvítá vánoční strom až v rámci Mikulášských oslav ve středu 5. prosince. Program začíná na Náměstí Dr. E. Beneše v 17,00 hodin.

Vítání Adventu s rozsvícením vánočního stromu v Postoloprtech se koná v sobotu 1. prosince na náměstí. Od 15,00 hodin začne program pro děti - hrátky s Milanem Mudrochem, od 17,00 koncert Ireny Budweiserové s kapelou, který v 18,00 hodin přeruší slavnostní rozsvícení rostlého vánočního stromu před knihovnou.

Mostecká výzdoba se rozzáří v rámci vánočních trhů na 1. náměstí v neděli 2. prosince. Akci zahájí v 16,00 hodin kapela Mirai, slavnostní rozsvícení je naplánováno na 17. hodinu. Poté vystoupí Mína a Naty Hrychovy.

Žatecký adventní program odstartuje v sobotu 1. prosince rozsvícením vánočního stromečku s adventními trhy a historickými řemesly. Rozsvěcení stromu, betlému a výzdoby města je naplánováno na 18. hodinu. Podrobnosti o žateckém programu najdete v samostatném článku.

Tradiční rozsvícení vánočního stromu v Klášterci nad Ohří se letos bude konat před kláštereckým zámkem, a to v neděli 2. prosince. Chybět nebudou vánoční řemesla, bohatý program a ohňostroj ze zámecké věže. Na nádvoří a v renesančním stále budou otevřeny dobové stánky s řemesly, Ježíškova pošta a zvonička štěstí a od 15,30 hodin uvede DS Klas představení Betlém. Od 14,00 do 18,00 hodin se bude konat kulturní program na podiu před zámkem. V galerii Kryt budou probíhat vánoční dílny.

Peruc rozsvítí svůj vánoční strom v neděli 2. prosince v 17,00 hodin na náměstí Emila Filly. Hostem programu bude Magda Malá. V okolních obcích je rozsvícení naplánováno takto: sobota 1. prosince v 17,00 hodin v Radonicích a ve Stradonicích, neděle 2. 12. Mikulášská a rozsvícení vánočního stromu v Hřivčicích.

V Lounech se koná rozvícení vánočního stromu v neděli 2. prosince od 15,00 hodin na Mírovém náměstí. Čekají vás koledy a několik hudebních vystoupení, v 17,00 hodin rozsvícení stromu a poté vystoupení Pavlíny Senič. Na křižovatce ulic Na Valích a Táboristká můžete navštívit malý adventní trh.

Rozsvícení vánočního stromu v Libochovicích doplní v sobotu 1. prosince adventní trhy, které budou probíhat na libochovickém náměstí od 14,00 hodin. Doprovodný program na pódiu začíná od 15,30 hodin. Těšit se můžete na moderátora Aleše Kubíčka, děti z MŠ Libochovice, MŠ Poplze a ZUŠ Libochovice a oba místní pěvecké sbory - Melodie i Hanžburáček. Využít můžete i Ježíškovy pošty, schránka bude umístěna u stromu. 

Chomutovské Vánoce začnou v neděli 2. prosince rozsvícením vánočního stromu. Program na náměstí Míru začíná v 16,30 hodin. Čeká vás koncert Daniela Hůlky, Kamily Nývltové, pěveckého sboru Comodo a ohňostroj. Od 3. prosince pak budou otevřeny vánoční trhy každý den od 10,00 do 19,00 hodin, a to až do 23. prosince.

Duchcovský vánoční strom na náměstí Republiky se rozzáří v neděli 2. prosince v 17,00 hodin. Předcházet tomu bude vánoční program Zdeňka Lukesle od 14,45 hodin, vystoupení duchcovských dětí a sborů. Na náměstí se opět snesou obří Andělé a program doplní adventní troubení žesťového tria.

V Oseku se koná rozsvícení v neděli 2. prosince v 16,00 hodin a začne lampionovým průvodem vedeným andělem od DDM Osek na Klášterní náměstí. Těšit se můžete na divadlo v Pytli Petra Stolaře.

Vánoční strom v Teplicích na náměstí Svobody se rozzáří v neděli 2. prosince v 17,00 hodin. Program začíná již ve 14,0,0 hodin, čeká vás vystoupení dětí Teplická Vánočka, stánky a zpívání koled.

Město Hrob na Teplicku zve na rozsvícení stromu v sobotu 1. prosince od 15,00 hodin na Tržní náměstí. Hraje kapela Janas a Papas, program zajistí divadlo Petra Stolaře, proletí také kometa a dorazí anděl.

Jak bude vypadat Kadaňský Advent v sobotu 1. prosince se dozvíte v tomto článku.

Tradiční Tipy na víkend vyjdou už zítra a v nich přineseme další várku adventních nabídek na první adventní víkend.

Foto: Město Klášterec nad Ohří.