e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecký advent začne v neděli na náměstí

publikováno: 27.11.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Miroslav Nyklíček

Sdílet: facebook twitter google+

Adventní čas na kláštereckém zámku i v jeho okolí zahájí v neděli 3. prosince od 13,00 hodin tradiční akce Rozsvícení vánočního stromu. První adventní neděli oslaví obyvatelé Klášterce nad Ohří na náměstí, kde se mohou těšit na bohatý program, který doplní vánoční příběh v salla terreně.

Součástí adventního programu bude vystoupení žáků místní Základní umělecké školy, Drumbandu Františka Zemánka, známého zpěváka Vlasty Horvátha i oblíbeného Hudebního divadla Hnedle vedle Tomáše Bartáka. Na parkovišti v Nerudově ulici, směrem z náměstí “za prolukou”, budou moci návštěvníci potkat čerty, Mikuláše i anděly. Letošní první adventní neděle totiž vychází těsně před svátek sv. Mikuláše. Na stejném místě se pak odehraje Ohňová show Filipa Stejného. Pod Sloupem Nejsvětější Trojice bude k vidění Betlém se spoustou stánků s tradičními vánočními zvyky a řemesly. Chybět nebude ani Zvonička přání. Ostatně stánků bude plné náměstí, a nejen těch z tradičním vánočním zbožím.

Tradice ovšem budou 3. prosince nejen na náměstí - v zámecké salla terreně odehraje místní ochotnický soubor příběh o narození Ježíše Krista. První letošní adventní neděli zakončí rozsvícení vánočního stromu a velký ohňostroj.

Druhou adventní neděli se ve velkém renesančním sále kláštereckého zámku představí Musica Barocca s programem Vánoce v českém baroku. Barokní hudba a povídání o vánočních zvycích již skoro zapomenutých v neděli 10. prosince od 17,00 hodin na kláštereckém zámku.

O týden později se na stejném místě představí tři operní divy. Pavlína Senič, Andrea Tögel Kalivodová a Tereza Mátlová - Opera Divas. Kláštereckým posluchačům dobře známé trio tentokrát přiveze do Klášeterce program s názvem Divy lásky a hudby adventní. Sváteční melodie v podání operních pěvkyň zazní ve velkém renesančním sále kláštereckého zámku v neděli 17. prosince od 17,00 hodin.

Foto: Město Klášterec nad Ohří.