e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoční přání v Rozmáňu aneb když děti chystají překvapení

publikováno: 27.11.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Ivana Bonaventurová

Sdílet: facebook twitter google+

Nová autorská vánoční pohádka Divadla rozmanitostí bude mít premiéru zítra, v sobotu 28. listopadu v Mostě. Příběh pro celou rodinu je zasazený do současnosti - do uspěchané doby, kdy pro mnohé z nás jsou vánoce obdobím shonu a stresu. Ne tak ale pro děti. Představení, spojené s Mikulášskou nadílkou můžete navštívit i 5. prosince.

Už od podzimu mají rodiče plno práce s přípravou letošních Vánoc. Na nic se nesmí zapomenout a hlavně je potřeba si pospíšit, protože obchody už jsou plné lidí. V tom předvánočním shonu si dospělí ani nestihli všimnout, že pro ně děti chystají velké štědrovečerní překvapení, s jehož přípravou jim pomáhá také Dobrý duch Vánoc.

Vánoční přání je inscenací pro celou rodinu, od nejmenších až po nejstarší diváky. Příběh, jak již samotný název napovídá, se odehrává v období kolem Vánoc. Všude je spousta shonu a výlohy všech obchodů lákají děti i dospělé na spoustu krásně vypadajícího zboží. Zatímco tatínek s maminkou pospíchají, aby stihli všechny předvánoční přípravy včas, děti pro ně, tak trochu tajně, připravují překvapení. To se má uskutečnit na Štědrý den. který je pro mnohé z nás tím nejkrásnějším dnem v roce. 

S inscenací Vánoční přání se do Divadla rozmanitostí vrací tvorba výtvarnice Marie Stejskalové, která je dodnes autorkou mnoha výprav a loutek našeho divadla. Marie Stejskalová ve spolupráci s režisérem Jiřím Ondrou vytváří představení plné loutek (marionety), výtvarných obrazů a kouzel, které evokuje vánoční atmosféru.

Premiéra začíná v 17,00 hodin, další představení se koná 5. prosince a 26. prosince v 10,00 hodin. Chystá se však i mnoho představení pro školy.

Foto: Ibra Ibrahimovič.