e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecko hostí letošní mistrovství republiky ve stolních hokejích

publikováno: 27.11.2014, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Výhodu domácích stolů budou mít stolní hokejisté z Mostecka při letošních mistrovstvích republiky. O titulech se v disciplínách billiard-hockey šprtec, air-hockey a táhlový hokej Chemoplast rozhodne během příštích týdnů.

V billiard-hockeyi šprtci se bude o republikové tituly hrát vrcholný turnaj s pořadovým číslem již 35. Půlkulaté výročí ovšem nehostí žádná z tradičních bašt této hry, ale Hora Svaté Kateřiny. „Prvoligové kluby letos neměly o šampionát zájem, hlavně kvůli finanční a organizační náročnosti,“ říká Jakub Hasil ze Sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou, obl. Severozápad. Vedení Unie hráčů stolního hokeje proto v průběhu sezóny hledalo, kdo organizaci šampionátu zajistí a pověřilo právě severočeské sdružení. „Na Hoře Svaté Kateřiny, konkrétně v místní základní škole, se nám podařilo skloubit základní turnajový servis a limitovaný rozpočet akce, která na nás letos tak trochu zbyla,“ přibližuje Hasil neobvyklý výběr místa konání. Na kvalitě mistrovského klání, které proběhne v sobotu 29. listopadu, by to ale rozhodně ubrat nemělo.

Naopak o přidělení organizace mistrovství republiky v táhlovém hokeji Chemoplast a v air-hockeyi Sdružení mládeže SHSK, Severozápad ve spolupráci s BHC Most samo usilovalo a více než rok tyto šampionáty připravuje. „Mistrovská historie těchto hokejů je oproti šprtci výrazně kratší, v Chemoplastu budou tituly uděleny pošesté, v air-hockeyi poosmé,“ vypočítává Hasil. Oba turnaje proběhnou společně pod hlavičkou United Energy Víkendu stolního hokeje ve dnech 13. a 14. prosince. Mistrovské souboje se odehrají na mostecké 15. základní škole a budou doplněny otevřeným turnajem ve šprtci. Vedle titulárního sponzora na organizaci akce přispívá statutární město Most, Evropské město sportu 2015. 

„Všechny tři mistrovské turnaje jsou samozřejmě veřejnosti přístupné a všichni příznivci stolního hokeje či účastníků MČR jsou vítáni,“ zve za pořadatele Hasil na závěrečné turnaje sezóny.

Program mistrovství ČR ve stolních hokejích 2015:

Sobota 29. 11. 2014, 10,00 – ZŠ Hora Svaté Kateřiny – 35.mistrovství ČR v billiard-hockeyi šprtci – jednotlivci (muži, ženy, junioři, st.žáci, ml.žáci)

Sobota 13. 12. 2014, 10,00 – 15. ZŠ Most (Komenského 474) – 6.mistrovství ČR v táhlovém hokeji Chemoplast – dopoledne jednotlivci (muži, ženy, junioři), odpoledne družstva

Neděle 14. 12. 2014, 10,00 – 15. ZŠ Most (Komenského 474) – 8.mistrovství ČR v air-hockeyi – dopoledne jednotlivci (muži, ženy, junioři), odpoledne družstva