e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 28. až 31. října

publikováno: 27.10.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední říjnový víkend se bude strašit. Všude. V teplickém vláčku, chomutovské zoo, žateckém majáku, krásnodvorském parku, chomutovském tržišti… Taky můžete vyrazit na jarmark, lampionový průvod, halloweenský běh nebo na dostihy.

Mávání na komínech
Výročí založení Československa připomene ve čtvrtek v Žatci vizuálně zajímavá podívaná – mávání vlajkami na komínech. Na komínech bývalých chmelových sušáren se 28. října ve 14,00 hodin rozevlají československé vlajky. Poté následuje doprovodný program v Chrámu chmele a piva, kde bude prezentována panelová výstava o nominaci Žatce na seznam UNESCO.

Strašidelný vláček
V sobotu 30. října vyráží ze Zámeckého náměstí v Teplicích strašidelný vláček. Odjezdy jsou v v 17:00, 17:40, 18:20 a 19:00 hodin a rezervovat si termín můžete na telefonu  776 007 024. Cestou vás čeká strašidelný program Divadla v Pytli, výstup na věž s překvapením a sladkost na závěr. Cena je 150 korun.

Chmelový Halloween
Pod názvem Chmeloween se bude v Žatci u chmelového majáku konat halloweenská oslava. Čekají vás strašidelné prohlídky v expozici Chrámu Chmele a Piva. Na stezce budou odvážné návštěvníky čekat chrámové i jiné bytosti. Těšit se můžete na občerstvení a teplé nápoje a také na oblíbený chmeloweenský fotokoutek. Vstupné 30 Kč, začátek v 16,00 hodin.

Strašidelná zoo
Strašit se bude také v chomutovském zooparku, a to v sobotu 30. října od 16,00 do 19,00 hodin. V programu najdete dlabání dýní, malování na obličej, vystoupení 4. cenové, masky a na závěr ohnivou show. V 17,30 hodin vychází lampionový průvod. Soutěžit se bude o nejpovedenější dýni a nejlepší masku. S sebou pomůcky na dlabání dýni, lampion a kreativní masky. Samostatné vstupné se neplatí, stačí vstupenka do zoo.

Oslava sklizně a řemesel
Oslava sklizně a řemesel se bude v zámku Valdštejnů v Litvínově a přilehlém parku konat o státní svátek, ve čtvrtek 28. října. Návštěvníky čeká jarmark a celá řada ukázek ručních prací a dílen pro děti i dospělé. Program zakončí večerní lampionový průvod parkem. Více o programu najdete v článku Litvínov chystá na státní svátek oslavu sklizně.  

Poslední výlet do zámeckého parku
Letošní poslední komentovaná prohlídka zámeckého parku v Klášterci nad Ohří, při níž se můžete dozvěte o historii zámeckého parku a zajímavosti o zdejších dřevinách, se koná v neděli 31. října. Průvodce František Kroupa si tentokrát pro vás připravil Stibalův okruh a prohlídka bude opět prodloužena o zajímavé povídání o Doupovských horách. Sraz je ve 14,00 hodin u zámecké kašny. Vstupenky v hodnotě 30 Kč zakoupíte v Turistickém informačním centru u radnice, a to nejpozději v pátek do 17,00 hodin. Děti do 12 let zdarma.

Halloweenský běh
V neděli 31. října večer si můžete přijít zaběhat k litvínovskému Koldomu. Startuje zde v 19,00 hodin Halloween Run, závod v maskách či kostýmech (nepovinné). Jde o poklidný běh a setkání, nikoliv závod.

Lampionový průvod
Další lampionový průvod projde Duchcovem. Začátek je ve čtvrtek 28. října v 18,00 hodin u rybníka Barbora. Do kroku bude hrát dechová kapela Krušnohorka. Pro děti pak bude připravena zábava, občerstvení pro všechny a na závěr večera ohňová show.

Dlabání dýni
Oslavu Halloweenu nabídne dětem Středisko volného času v Mostě, a to v pátek 29. října. Od 16,00 hodin je připraveno společné dlabání dýní a od 18,15 hodin stezka odvahy. Vstupné 20 Kč.

Strašidelná cesta parkem
Další strašení čeká děti v parku zámku Krásný Dvůr na Podbořansku. Ve čtvrtek, pátek i sobotu od 17,30 hodin je čeká cesta setmělým parkem s úkoly. Vstupenky v ceně 90 Kč na přesný čas jsou k dispozici pouze on-line. Výpravy končí v devět večer.

Halloweenské tržiště
V neděli 31. října se na Tržišti Chomutov, v bývalém areálu Banda, bude konat kromě nedělního trhu i Halloweenská akce pro děti. Děti budou mít možnost jízdy na koních, dlabání dýní, malování dřevěných dýní, či masek a škrabošek, malování křídami, malování na obličej aj. Celým dopolednem bude provázet upír žijící v nedalekém lese. Otevřeno od 9,00 hodin.

Kirwitzerův den
Sobotu 30. října můžete vyplnit poznáváním. Další ročník přednáškového Kirwitzerova dne v kadaňském Františkánském klášteře nabídne řadu novinek z vědeckého světa, například medicíně mozku, dobývání Marsu nebo misi ke Slunci. Přednášky začínají od 15,00 hodin vždy v celou, v zahradě kláštera bude probíhat po celou dobu pozorování Slunce. Vstup je zdarma.

Dostihy
Na mosteckém závodišti se v sobotu 30. října od 12,00 hodin jede letošní poslední dostih, 95. českomoravská cena. Těšit se můžete na dalších šest dostihů a soutěž o vstupenky do 3D bludiště v Oseku. 

Večer duchů a strašidel
Na neděli 31. října je pro děti v Oseku připravena akce “Kdo se bojí aneb večer duchů a strašidel”. Těšit se můžete na strašidelná stanoviště po městě. Poplatek za soutěžní kartičku je 50 Kč, jejich výdej bude probíhat od 16,15 do 17,45 hodin na parkovišti pod koupalištěm (ulice Rybniční), kde je start. Cíl čeká v Městském sportovním areálu Osek. Soutěžní okruh bude ukončen v 18,45 hodin. Od 19,00 hodin pak bude v cíli probíhat strašidelná diskotéka s tanečními soutěžemi a vyhodnocení masek.

Večery a tvoření v botanické
Chcete si projít setmělý skleník Botanické zahrady v Teplicích při svitu svíček a vychutnat si neopakovatelnou atmosféru barevně nazdobených oltářů na svátek Día de los Muertos? Využijte prodloužené otevírací dobu od 17,00 do 19,00 hodin, a to od středy 27. do soboty 30. října. Kromě toho jsou v zahradě v sobotu a neděli od 10,00 do 16,00 hodin připraveny podzimní tvořivé dílny. Tvořivé dny proběhnou ve venkovních stanech vedle cukrárny, zdobení kapusty nebo dušičkového věnce 80 Kč, malování na obličej 50 Kč. Účastníci tvořivých dní mají slevu 50% na vstupné.

Další tipy na víkend si můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: Pixabay.