e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovským Eurosafari bude jezdit nový expres

publikováno: 27.9.2015, kategorie: Turistika, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Návštěvníci Podkrušnohorského zooparku v Chomutově budou mít již brzy možnost svézt se na prohlídku zvířat žijících v Eurosafari zbrusu novým terénním Safari expresem. Nový žlutý terénní ford pojme na šest desítek pasažérů, kteří se s ním mohou vydat na pravidelné víkendové poznávací jízdy.

„Terénní auto s dvěma přívěsnými vozy jsme pořídili v rámci plánovaných investic. Splňuje všechny nároky, které jsme na vůz projíždějící s téměř šedesáti pasažéry hůře sjízdným terénem měli,“ vysvětlila ředitelka zooparku Iveta Rabasová. 

Eurosafari bylo zprovozněno v roce 2000. Během patnácti let svezl původní terénní vůz na prohlídku zvířat Eurasie desetitisíce návštěvníků. „Během hlavní návštěvnické sezóny vyjížděl téměř denně a to se odrazilo na jeho technickém stavu. Nově pořízený vůz má navíc lepší bezpečnostní prvky, které požaduje současná legislativa,“  doplnila Iveta Rabasová. 

Eurosafari je velký výběh, kde mohou návštěvníci pozorovat zvířata v přirozeném prostředí. Během jízdy spatří například zubry, koně Převalského, skotský náhorní skot, pratury, jeleny či muflony. Jezdí o víkendech ve 13, 14, 15 a 16 hodin od obchodu se suvenýry "U Vlka". Jízdenka stojí 50 Kč pro dospělé a 40 Kč pro děti.