e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecké divadlo i kino zahajuje novou sezonu

publikováno: 27.9.2011, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Městské divadlo a Digitální kino v Žatci zahajuje novou sezonu již na začátku října. Pracovníci této instituce v létě rozhodně nezaháleli a kromě kompletních příprav Dočesné také zajišťovali chod Letního kina v Žatci. V budově divadla mezi tím došlo k opravám a výměně podkrovních trámů, které byly napadeny škůdci a hrozilo jejich zřícení. Díky finančnímu příspěvku Ústeckého kraje a Města Žatec bylo vše v průběhu srpna opraveno a v nadcházejících dnech může začít nová divadelní sezona.

Návštěvníci se v průběhu října mohou těšit například na koncert Ondřeje Havelky a jeho  Melody Makers v novém pořadu „Písně krásné až k nesnešení“. Dále si na své přijdou i příznivci činoherních komedií, kde v prvním představení zahrají  ve hře „Africká Královna“ Linda Rybová a Hynek Čermák.

Digitální kino, které se nachází  ve stejné budově bude i v nadcházejících měsících nabízet přímé přenosy z Metropolitní Opery. Na své si určitě přijdou i ti, kteří si rádi vychutnají filmové projekce.  Objednány jsou například filmy Saxana a Lexikon Kouzel, Ošetřovatel, Muži v naději, Nezvratný osud 5, Elitní zabijáci, Šmoulové 3D, Tři mušketýři 3D, Bastardi 2, Dluh nebo český film, s názvem Rodina je základ státu. První projekce proběhnou již v sobotu 1. října od 15:00, 17:30 a 20:00 hod.

Předprodej vstupenek na měsíc říjen  začal v pokladně žateckého divadla již  20. září. K zakoupení jsou rovněž abonetní vstupenky. Kompletní program si můžete již dnes najít na www.divadlozatec.cz.