e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplický zámek bude poslední prázdninový víkend patřit divadlu a hudbě

publikováno: 27.8.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

16. ročník múzické „open air“ přehlídky se bude poslední prázdninový víkend konat na vnitřním nádvoří teplického zámku. Nabídne pohádky pro děti, divadlo i koncerty. Festival Divadlo na zámku začíná v pátek 31. srpna.

Pátek 31. 8.
10,00 hodin (pro MŠ i veřejnost)
Divadlo D5
Příhody vodníka Česílka
V malém rybníčku v lukách pod městem Jičínem bydlí důvtipný vodník Česílko a s ním jeho kamarád, velký kapr Osmikiláč. Když se chce kapr obrátit na druhou stranu, musí vodník Česílko vylézt z vody do rákosí a tam počkat, až se Osmikiláč překulí z boku na bok. Bývá mu přitom dlouhá chvíle, a tak se naučí hrát karty s dubovými listy nebo tančit s půvabnou vílou Andulkou. Režie: Libor Jeník. Hrají: Dita Zábranská /Jana Michalov Birgusová / Eliška Ochmanová, Libor Jeník / David Voráček, Josef Zýka / Radim Jíra, Radovan Snítil / Jiří Kohout. Délka představení: 60 min. Určeno dětem od 3 let.

17,00 hodin
Radka Fišarová: Madame de Paris
Zpěvačka, jíž se přezdívá česká Edith Piaf, představí nejznámější skladby ze svého repertoáru. Doprovází ji vynikající běloruský akordeonista Aliaksandr Yasinski a na kytaru Miroslav Linka.

20,00 hodin
Cyklus: „Děti, vezměte rodiče do divadla!“
DS Kašpar – Divadlo v Celetné
René Goscinny: Mikulášovy prázdniny
Úspěšné divadelní zpracování knižního bestselleru. Přenesme se ke břehům Loiry, na svahy mocných Vosgés, kde si vybudovali naši známí chlapci stanový tábor.  Herecké ztvárnění a dobře napsaný scénář jsou hlavní atributy této inscenace. Je zřejmé, že si ji herci náramně užívají. Složení šesti hlavních představitelů je mladé a neokoukané, a proto se za krátkou dobu s herci sžijete. Hra je vtipná, osvěžující, ani si nevšimnete, že hodinu a půl dlouhé představení už končí. Režie: Filip Nuckolls. Hrají: Matouš Urml – Mikuláš, Petr Lněnička – Celestýn, Zdeněk Charvát – Vendelín, Václav Jakoubek – Kryšpín. 

Sobota 1. září

10,00 hodin
Divadlo Krabice Teplice
Zdeněk Rusín, Jitka Soorová: Mrkvomen
Hrdina, který si umí poradit se zlem jako Superman či Spiderman, jen v českých poměrech. Jezdí i na motorce, musí porazit zlou čarodějnici, které patří zahrádka, kam chodí na mrkvičku veselý zajíc. Interaktivní, veselé, hravé činoherní představení se zpěvy, z něhož budou děti i jejich rodiče odcházet s pusou „od ucha k uchu“. Délka představení: 60 min. Určeno dětem od 3 let.

15,00 hodin
Zumba Krupka
Malí i velcí, tlustí i hubení, rodiče i děti, přijďte se všichni protáhnout v rytmu zumby. Příjemně tak nastartujete tělo a všechny smysly pro koncert temperamentní kapely Dos Hambaeros, při jejíž produkci můžeme v tanci pokračovat. Bez vstupného

17,00 hodin
Dos Hambaeros
Pavla Wasserbauer (klávesy), Marcela Kythiczka Nováková (zpěv), Fabio Kora (cajon), Jan Priwitzer j.h. (altsaxofon). Repertoár: šanson, latina, jazz. groove. Dně nonkonformní „úči“ a jeden nezletilec vás svou živočišnou interpretaci znamých i méně známých skladeb dostanou do varu. Tentokrát s hostem, vynikajícím saxofonistou Janem Priwitzerem. 

20,00 hodin
Divadlo Verze
Lutz Hübner: Úča musí pryč!
Hra se odehrává na podzim v 5. třídě ZŠ, kde se sešlo pět rodičů dětí a očekávají jejích třídní učitelku. Emoce vřou, v prvním pololetí se známky dětí rapidně zhoršily, atmosféra ve třídě je špatná, navíc čekají děti po pololetí přestupové zkoušky na osmiletá gymnázia. Kdo za známky nese zodpovědnost? Samozřejmě učitelka! A proto je nutné ji ihned odvolat! Překlad: Michal Kotrouš. Režie: Thomas Zielinski. Hrají: Igor Chmela, Petra Špalková, Linda Rybová, David Prachař, Kateřina Winterová, Jana Janěková ml. Délka představení: 90 min bez přestávky.

Neděle 2. září

10,00 hodin
Divadlo rozmanitostí Most
Jiří Jelínek: Pohádka na předpis
O tom, co všechno se dá zažít při návštěvě u Pana Doktora. V kouzelné divadelní ordinaci se předepisují především pohádky, které mají léčivé účinky. Režie: Jiří Jelínek. Hrají: Václav Hoskovec – Doktor, Vera Hejko – Sestra, Kamila Raková – Víla. Určeno dětem od 3 let. Délka představení: 45 min.

15,00 hodin
Divadlo Orry 
Jaroslav Hunka: Strach má velké oči
Známá televizní pohádka v novém zpracování amatérského divadelního souboru.

17,00 hodin
Ivan Hlas Trio
Ivan Hlas je český písničkář, autor filmové hudby, kytarista. ve svém triu vystupuje s Norbi Kovácsem (kytarista, skladatel, zpěvák) a českým rockovým violoncellistou Olinem Nejezchlebou, baskytaristou, houslistou a zpěvákem.

20,00 hodin
Divadlo Palace
Patrick Haudecoeur a Danielle Navarro – Haudecoeur: S nebo bez?
Skupina herců zkouší divadelní frašku. Je pár dní před premiérou a nic není hotové. Technika je flegmatická, režisérka nezvládá krizové situace a mezi herci vzrůstá napětí. Nadchází večer premiéry a situace na jevišti se mění v nezvládnutelné delirium. Překlad: Jaromír Janeček. Režie: Vanda Hybnerová, Jakub Čermák. Hrají: Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Vojtěch Záveský, Richard Trsťan, Kaira K. Hrachovcová, Tomáš Grúz. Délka představení: 100 minut (včetně přestávky).

Přístup pro diváky přes Ptačí schody nebo ze Zámecké zahrady kolem románského křídla. V případě velmi nepříznivého počasí se akce koná v Krušnohorském divadle. Vstupné na dopolední pohádky je 50 či 60 Kč. Vstupné na koncert a divadelní představení je 150 a 200 Kč. V nabídce jsou také jedno až třídenní vstupenky v ceně 250 až 450 korun v prodeji v DK Teplice.