e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

První zářijový víkend na teplickém zámku ve znamení divadla

publikováno: 27.8.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nádvoří teplického zámku bude od pátku 4. do neděle 6. září patřit divadlu. Program si během festivalu Divadlo na zámku najdou dospělí i děti. Pro nejmenší je na každé dopoledne připravena jedna pohádka, dětem je určen i odpolední program včetně workshopu o tom, jak se vyrábí pohádka. Na podvečer jsou připraveny koncerty a večer pak špičková představení pro dospělé.

pátek 4. září

10.00 hodin - Divadlo 100opic - Zajíček a velká mrkvová záhada
Hudební a interaktivní pohádka i pro nejmenší děti. Doporučený věk: 4+ Vstupné 50 pro MŠ a ZŠ 40

15.00 hodin - ZŠ Arkadie - Kroužek Revival
Školní hudební kroužek, který se necítí být kroužkem, ale kapelou se vším všudy! Hudební doprovod: Dita Gözová (violoncello), Václav Ječný (el. kytara), Zuzana Potočková (kytara). Bez vstupného.

17.00 hodin - Condurango
Hudba této kapely je žánrově nezařaditelná, mísí se v ní šanson s latinskými a „budějovickými a proseckými“ rytmy. Barbora Hrzánová, V. Kosík, I.Novák, M. Šikola, A. Holub, M. Mejzr. 

20.00 hodin - Milena má problém - Šárka Vaculíková 
Čtyři hlasy, čtyři ženy, čtyři životní zkušenosti a jedna nevěsta v den svatby. One woman show populární mladé herečky Šárky Vaculíkové, která se do podvědomí široké veřejnosti zapsala coby Adriana v televizním seriálu Ulice.

sobota 5. září

10.00 hodin - Divadlo ELF - Peklo s Ježibabou
Pimprlový muzikál o tom, jak Kašpárek čertům utekl. Doporučený věk: 3+. Vstupné 50 Kč

15.00 hodin - HS DK Teplice - O princezně, která ráčkovala
Herecké studio Domu kultury Teplice uvádí pohádku Magdalény Turnovské, Jaroslava Hunky, Lukáše Císaře. Příběh plný legrace i harmonických a vtipných písniček. Režie: Jaroslav Hunka. Vstupné 50 Kč.

17.00 hodin - Blues Marilyn Oliver (Ohio, USA)
Skvělá černošská zpěvačka, praneteř legendárního kytaristy Woodyho Waterse na závěr svého letního evropského turné. Blues – soul. Jan Kořínek – hamondky, Jiří Maršíček – kytara, Tomáš Vokurka – bicí.

20.30 hodin - Leni - Divadlo v Řeznické - Valerie Schulczová a Roman Olekšák
Zcela ojedinělý, fascinující herecký výkon Vilmy Cibulkové v hlavní roli kontroverzní režisérky Třetí říše, Leni Reifenstahlové, byl po právu odměněn Cenou Thálie 2014 za mimořádný jevištní výkon.Hrají: Vilma Cibulková, Dana Syslová, Ondřej Kavan, Daniel Krejčík.

neděle 6. září

10.00 hodin - Divadlo Krabice Teplice - O nejasné princezně
Premiéra. Autorské divadlo, které je zaměřené především na děti a mladé diváky. Vstupné 50 Kč.

15.00 hodin - Divadlo Krabice Teplice - Divadelní workshop pro malé i velké aneb Jak se vyrábějí pohádky
V rámci interaktivního kontaktního programového bloku se Zdeněk s Jitkou pokusí zapojit do hry děti i jejich rodiče a společně s nimi „vyrobit“ přímo na zámeckém nádvoří nové pohádkové představení. Vstupné 40 Kč.

17.00 hodin - Ida Kelarová a Jazz Famelija
Propojení romských a jazzových prvků. Ida Kelarová – zpěv, Desiderius Dužda  – kytara, zpěv, Ondřej Krajňák – klavír, Tomáš Baroš – kontrabas, M. Ševčík  – bicí, Yxonatan Bar Rashi – perkuse, R. Jánoška  – housle.

20.00 hodin - Smlouva - Divadlo v Rytířské - Slawomir Mrožek
Bravurní tragikomedie o muži, jenž si sám najme vlastního vraha. Vedle takřka detektivní zápletky nabízí především znamenitý herecký materiál pro dva muže, kteří spolu vedou napínavý a zároveň zábavný dialog. Herecký koncert Miroslava Etzlera a Karla Zimy. Režie: Petr Kracik.

Vstupné na podvečerní a večerní program v rámci 1/2/3 denní vstupenky (300,-/350,-/450,- Kč) nebo samostatně za 200 Kč. Od 1. srpna do 31. srpna možno koupit jednodenní, dvoudenní i třídenní vstupenku se slevou 50 Kč, tj. za 250 Kč, 300 Kč a 400 Kč. Předprodej v pokladně Domu kultury Teplice.