e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Casanova v Duchcově poodhalí na Hradozámecké noci masky

publikováno: 27.8.2015, kategorie: Památky, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní Hradozámecká noc na duchcovském zámku se ponese ve znamení nečekaných odhalení. Kdo se skrývá za maskou? Mistr benátských karnevalů Casanova zve v sobotu 29. srpna večer všechny zvědavce, malé i velké, na velkolepou zámeckou slavnost ve stylu maškarního bálu. 

„Nejsilnější touhou v životě lidském je touha po odhalení toho, co je nám skrýváno! Na cestě k poznání jsou pak vašimi věrnými druhy vedle Touhy i Odhodlání a Potěšení. Spolu s nimi se na vás budeme o Hradozámecké noci těšit… Zavzpomínáme společně na lesk a slávu benátských bálů mého mládí, abych vám pak poodkryl skutečnou tvář zámecké zábavy na Duchcově,“ zve na akci novodobý Giacomo Casanova alias Petr Stolař.

Valdštejnský sál a komnaty zámku zaplní tajuplné bytosti, nesmrtelní hrdinové i bájné krásky. Speciální interaktivní prohlídky a zbrusu nový zážitkový program připravuje správa zámku opět ve spolupráci s principálem Divadla V Pytli Petrem Stolařem a baletním mistrem Vladimírem Gončarovem ze Severočeského divadla v Ústí nad Labem. Akci spolupořádá Kulturní centrum Duchcov. 

Vstupte i Vy do světa nespoutané fantazie bez hranic. „Návštěvníci v maskách budou mít na akci vstup se slevou. Stanou se zároveň inspirací pro nejednoho malíře či fotografa,“ uvedl kastelán zámku Marian Hochel. Taneční choreografie Vladimíra Gončarova na hudbu Antonia Vivaldiho, Tomasa Albinoniho, Gioachina Rossiniho a dalších mistrů klasické hudby roztančí a rozezní Valdštejnský sál zámku.

Oživené prohlídky zámecké expozice s hudebně-tanečním programem se budou konat v sobotu 29. srpna 2015 v 19,00 hodin. Hradozámeckou noc na zámku Duchcov příznačně nazvanou „Casanova se baví“ tak zahájí hudebně-taneční představení, na které budou navazovat oživené prohlídky ve 20,00 a 21,00 hodin. 

Vstupenky ve výši 160 Kč a 140 Kč (oživené prohlídky) a 120 Kč a 100 Kč (hudebně-taneční program) zakoupíte v pokladně zámku. Zájemcům doporučujeme rezervaci předem na tel. č. 417835301, rezervované vstupenky je nutné vyzvednout nejpozději 30 minut před konáním příslušné prohlídky.

Další informace naleznete na webových stránkách zámku www.zamek-duchcov.cz. Další tipy na Hradozámeckou noc najdete v tomto článku.

Foto: Zámek Duchcov