e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Domeček je na nový školní rok připraven

publikováno: 27.8.2014, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

"Chomutovský Domeček je na školní rok 2014/2015 připraven a musíme přiznat, že jsme ve formě," říká ředitel DDM Chomutov Milan Märc. Pro všechny věkové kategorie je připravena široká nabídka pravidelných zájmových útvarů. Vyberou si předškoláci, školáci, ale i ti školou nepovinní a senioři. 

Návštěníky čekají tradičně oblíbené kroužky, ale i kroužky zcela nové. Provoz začíná v pondělí 1. září zahajovacím dnem. Od ranních osmi hodin až do podvečerních osmnácti si můžete Domeček třeba jen prohlédnout, pozeptat se na to, co Vás zajímá, přihlásit sebe nebo své dítě do některého z téměř stovky zájmových útvarů. Pravidelná činnost pak začíná již v úterý 2. září. "S přihláškou neváhejte, některé naše kroužky jsou velmi rychle 'vyprodány'," varuje ředitel Domu dětí a mládeže.

"Pokud se letos zapojíte do domečkovské soutěže ve sběru starého papíru, můžete mít kroužek příští rok zcela zadarmo. Stačí se umístit do první trojice sběračů," dodává Milan Märc. Kroužek si navíc můžete dvakrát zcela nezávazně vyzkoušet.

DDM Chomutov však nenabízí jen pravidelné aktivity, ale můžete přijít dle časových možností zcela nepravidelně. Můžete navštěvovat posilovnu, přijít si zahrát stolní tenis, zkusit si zasportovat v tělocvičně, v Domečku je i horolezecká stěna. "Připravujeme výstavy, soutěže, turnaje, koncerty, olympiády, tábory, výjezdy do zahraničí. V létě koupačka v Chorvatsku a v zimě lyžovačka v italské Aprice patří mezi velmi oblíbené akce chomutovského Domečku. Opět si musíte pospíšit, zkrátka nejsme nafukovací," říká ředitel. Od září vstupuje DDM do nového školního roku pod novým zřizovatelem, kterým se stalo město Chomutov. "V plánu máme úpravy hřiště a zahrady, chceme vylepšit většinu učeben a rovněž modernizovat toalety," nastiňuje další plány šéf zařízení.

Více o aktivitách se dovíte www.ddmcv.cz.