e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 29. až 31. července

publikováno: 27.7.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První půlka prázdnin utekla jako... řeka Ohře. Ta tento víkend slaví v Klášterci nad Ohří. Kromě slavností řeky nabídneme i pohádky a hudbu pod širým nebem, sladké slavnosti i tvůrčí dílny.

Františkánské léto
V areálu kláštera v Kadani pokračuje tuto neděli 31. července Františkánské léto. Od 14,00 hodin v zahradách zahraje dixielandová kapela BrassBand.cz a od 16,00 hodin děti provede Divadlo Hnedle Vedle  Z pohádky do pohádky. Čeká je hodinová klauniáda s písničkami. Vstup vždy 30 Kč, na pohádku rodiče zdarma.

Dvě pohádky
Divadelní i filmovou pohádku chystá pro děti na páteční večer 29. července zámek Klášterec nad Ohří s Divadlem Hnedle Vedle. Od 20,30 hodin začíná na nádvoří zámku hraná klauniáda o Šípkové Růžence, po ní půjde lampionový průvod do letního kina, kde mohou děti od 22,00 hodin vidět animovanou pohádku Hledá se Dory. Vstupenka stojí 80 Kč a platí pro obě představení.

Chvála medu
Sladké slavnosti připravují na sobotu 30. července na Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Na přednáškách se dozvíte proč a jak včelařit, jak působí na zdraví včelí produkty a další zajímavosti ze života včel. Akce probíhá od 10,00 do 17,00 hodin, hrát bude bluesrocková kapela Jimi band. Vstupné je 100 Kč pro děti, 150 Kč pro dospělé, rodinné 450 Kč.

Folkový Most
V neděli 31. července vyvrcholí u přesunutého kostela v Mostě letošní sochařské sympozium, a to tradičně folkovým festivalem.  Hrát se začne v jednu odpoledne a postupně vystoupí Marek Dusil Blend, Zdarr, vítězové Dětské Porty, Devítka, středověká hudba Quercus, Divozel, Folk Team a Zrní. Hudbu doplní středověká střelnice a chybět nebude občerstvení. Vstup se neplatí.

Večerní safari
V chomutovském zooparku celé prázdniny jezdí večerní jízdy Safari Expresem. Odjíždět budou každý pátek a sobotu až do konce srpna vždy ve 20,15 hodin ze zastávky před restaurací Tajga. Jízdenka stojí 80 Kč pro dospělé a 50 Kč pro děti, informace a rezervace na tel. 474 629 917.

Krušnohorská hračka
Tradici výroby hraček v Krušných hor oživí v sobotu 30. července skanzen Stará Ves v chomutovském zooparku. Od 14,00 do 17,00 hodin si můžete vyrobit nějakou hračku nebo drobnost - přívěsek na klíče, originální magnetku, koníka na kolečkách, figurku s ovčí vlnou. Vstup je možný s platnou vstupenkou do zooparku, materiál dostanete zdarma. 

Procházka parkem
V neděli 31. července se uskuteční další komentovaná prohlídka zámeckého parku v Klášterci nad Ohří. Tentokrát vám průvodce představí Stibalův okruh, který vede od zámku k železničnímu mostu. Prohlídka startuje ve 14,00 hodin u kašny před zámkem, místo si můžete zajistit  telefonicky, e-mailem či osobně v informačním centru pod radnicí. 

Modelářský festival
V sobotu 30. července se uskuteční v zámecké konírně v Duchcově od 10,00 do 18,00 hodin mezinárodní modelářský festival a výstava spojená se soutěží a prodejem modelů pod názvem Dux – Duchcov modelářský festival 2016. Sjedou se desítky vystavovatelů z České republiky i ze zahraničí – z Belgie, Holandska, Německa, Polska a dalších zemí. Prohlédnout si budete moci stovky lodí, letadel, vojáčků, dioramat a jiných modelů, pro děti bude připravena jízda na ponících a další atrakce. Vstupné je jednotné a činí 30 Kč. 

Dvorské slavnosti Jana Rudolfa
Celodenní slavnosti s jarmarkem a kulturním programem budou probíhat v sobotu 30. července na nádvoří zámku Krásný Dvůr. Zámeckými interiéry se můžete projít s kostýmovanými průvodci. Během dne bude probíhat výuka historických tanců, zahraje dobová hudba, vystoupí kejklíř, sokolník, můžete se projet na koních. Program na nádvoří začíná v 10,00 hodin , prohlídky interiérů pak v 11, 13, 15 a 17 hodin. Vstup na nádvoří je 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti do 15 let, prohlídky stojí 130 a 60 Kč.

Oslavy řeky Ohře
Podruhé se budou v regionu Dolního Poohří konat oslavy řeky Ohře. Z Nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani, kde měly vloni svou premiéru, se letos posunou proti proudu do Klášterce nad Ohří. A protože si celá Evropa připomíná 700. výročí narození císaře a krále Karla IV., dorazí v sobotu 30. července do zámeckého parku i tento panovník. Program začne ve 14,00 hodin a podrobnosti o něm se dočtete zde

Letní koncert
Hošťálková náměstí v Žatci bude hostit druhý let koncert. Tentokrát vystoupí na prostranství před kostelem Smyčcové kvarteto Antic a zahraje filmové a rockové melodie. Vstupné je dobrovolné. Koncert začíná v sobotu 30. července v 19,00 hodin.

Další koncert si můžete užít na zámku Červený hrádek u Jirkova, kde v sobotu 30. července vystoupí Radim Hladík a Blue Effect. Koncert začíná v 19,00 hodin, vstupenky stojí 200 Kč.

Foto: Destinační agentura Dolní Poohří.