e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dva zajímavé projekty získaly podporu komořanské teplárny

publikováno: 27.7.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Zatímco se v prvním kole přijímání žádostí neziskových a příspěvkových organizací o sponzorský příspěvek sešlo neuvěřitelných 37 žádostí od 34 organizací, v druhém kole do United Energy doputovalo pouhých 16 žádostí, které splnily podmínky pro zařazení do výběrové komise. Jedná se o nejnižší počet žádostí za poslední 4 roky.

Z celkových 16 posuzovaných návrhů zaujaly komisi pouze dva projekty. Finanční příspěvek ve výši 30 tisíc korun tak od komořanské teplárny obdrží Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAWET na pořízení robotických stavebnic Fischertechnik, které budou využívány nejen v mostecké pobočce sdružení, ale i v ostatních 30 klubech robotiky v celé České republice. Pět tisíc pak společnost věnuje Vyšší odborné škole, Střední pedagogické škole a Obchodní akademii v Mostě na podporu jedné z fiktivních firem, kterou pod názvem Royal Beach s.r.o. založili studenti této školy v rámci ekonomického předmětu Fiktivní firmy.

„Oba projekty nás zaujaly především proto, že se jedná o podporu vzdělávání, které je vedle podpory prevence kriminality a volnočasových aktivit dětí jednou z našich hlavních priorit. Naším dlouhodobým záměrem je vzbudit v dětech zájem o technické obory, stejně jako se o to snaží právě AMAWET, který mládeži umožňuje volnočasové aktivity v oblasti elektrotechniky, kybernetiky, robotiky, ale i chemie a astronomie. Virtuální společnost, tzv. fiktivní firma pak poskytuje studentům možnost aktivně rozvíjet své obchodní dovednosti a schopnosti, pracovat v týmu a přijímat odpovědnost,“ vysvětlil generální ředitel United Energy Milan Boháček volbu členů komise.