e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Stavba nového krajského střediska hasičů

publikováno: 27.7.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Lukáš Marvan

Sdílet: facebook twitter google+

V červenci byla oficiálně zahájena stavba nového Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje v Požární stanici v Ústí nad Labem – Všebořicích. Jde o stavbu částečně financovanou z Integrovaného operačního programu Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, která je součástí přípravné fáze Krajského standardizovaného projektu Ústeckého kraje.

Krajský standardizovaný projekt Ústeckého kraje je dílčím projektem v rámci celkového projektu „Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek IZS (IS IZS).

V rámci realizační fáze projektu bude vybudováno technologické zázemí pro výměnu dat pořízení potřebného majetku dle standardu projektu IS IZS. Realizační fáze bude financována z Integrovaného operačního programu Evropské unie kompletně.

Krajský standardizovaný projekt Ústeckého kraje tedy primárně navazuje na připravované střechové řešení celkového projektu IS IZS – kterým je další dílčí projekt „Národní informační systém integrovaného záchranného systému“. Z tohoto projektu bude využívána infrastruktura IZS společná pro všechny základní složky.