e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 29. června až 1. července

publikováno: 27.6.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Prázdniny jsou konečně tady a s nimi spousta příležitostí, kam o víkendu vyrazit. Nabízíme několik akcí pro děti, hudební festivaly, městské slavnosti, divadlo i kino pod širým nebem.

Den Ohře
Den Ohře, tradiční slavnost řeky, která putuje po jejím toku, se letos zastaví v Lounech. A protože se koná na závěr školního roku, v sobotu 30. června, bude program patřit především dětem. Program začíná ve 14,00 hodin, zahrnuje průvod, neckyádu na Ohři, hudební i divadelní vystoupení či promítání filmů a výstavu. Podrobnosti v článku Ohře oslaví svůj den v Lounech

Mezinárodní den bláta
Hlína není špína - tvrdí v Archeoskanzenu v Březně u Loun a dětem nabízí hned první prázdninový den příležitost se pořádně umazat. Oslaví tam totiž v sobotu 30. června Mezinárodní den bláta, spojený s Dnem s indiány Pow-Wow. Více se dozvíte v pozvánce

Shakespeare na zámku
První prázdninové dny si můžete užít na zámku Libochovice. V pátek a sobotu 29. a 30. června tam divadlo Ty-já-tr uvede Shakespearovu hru Sen noci svatojánské. Letní příběh o lásce začíná vždy ve 20,30 hodin. Vstupenky stojí 200 Kč.

Čechomor v letňáku
První červencový den zažije letní kino v Žatci koncert skupiny Čechomor, která se letos vydala na turné. Koncert začíná v 19 hodin a hostem bude Martina Pártlová a Všichni svatí.

Pirátské války
Program nazvaný Poslední pirátské války aneb návrat do pevnosti oživí v sobotu 30. června pevnost Terezín. Velká pirátská bitva začíná ve 12,00 hodin u Horní vodní brány, připraven i doprovodný program. Vstupné 50 Kč, děti 20 Kč, rodina 100 Kč.

Vernisáž malovaných krajek
Krajka ve výtvarném umění je název nové výstavy, která se otevře v sobotu 30. června v Oblastním muzeu v Chomutově. Představí malíře Jindřicha Vytisku a Vítězslava Macháčka, kteří spojili své umění s krajkářkami. Vernisáž v Domě Jiřího Popela začíná v 10,00 hodin, od 11,00 pak může navštívit kreativní workshop. Výstava potrvá do konce prázdnin.

750 let obce
Malá obec Vršovice u Loun u řeky Ohře slaví o víkendu 750 let od založení. V pátek od 18,00 hodin si můžete na obecním úřadě prohlédnout výstavu fotografií a v sálu hospody začíná přednáška o historii s křtem knihy o Vršovických domech, přednáší archivář Jan Mareš. V sobotu 30. června v 10,00 hodin projde obcí průvod a po poledni začíná kulturní program u řeky s hudbou, šermíři, sokolníkem a dětskými atrakcemi. Ve 20,00 hodin se koná taneční zábava s kapelou Taurus a v deset program zakončí ohňostroj.

Vysmáté léto
Oblíbený letní hudební festival Vysmáté léto v Kadani vypukne tuto sobotu 30. června. Začátek je už v 10,00 hodin. Letos se můžete těšit na kapely Divokej Bill, Gaia Mesiah, Mirai, Žlutý pes, Perutě, přijedou také Tomáš Klus, Michal Hrůza či Ben Cristovao.

Sezóna na zámku
O víkendu zahájí návštěvnickou sezonu zámek v Pátku na Lounsku. V pátek 29. června v 16,00 hodin vystoupí Žesťový kvintet pana Jaromíra Laksy, koná se vernisáž výstavy fotografií Stanislava Koženého České středohoří a výstavy keramické tvorby Ivany Králíčkové a Kateřiny Pacltové Proměny hlíny a výstavy Očima vzpomínek Hany Jiroutové. Znovuotevření stálých výstav doplněných o nové artefakty. Zámek pak bude nadále otevřen od 1.července do 26. srpna vždy o soboty a neděle od 10,00 do 16,00 hodin. Vstupné je volné.

Live Hardcore Action
V Žatci v piváriu Zlatý chmel se sejdou hardcorové kapely. Koncert začíná ve 21,00 hodin a účinkují: Beautiful Cafillery (hardcore Žatec), Neurotic Machinery (metal Tachov), Phobos (hardcore Rakovník) a Discreation (death core Most).

Blues na Kyselce
Další hudební festival se chystá na Kyselce v Bílině, kde v sobotu 30. června od 14,00 hodin zahrají Petra Börnerová trio & Fedor Frešo, Bužma, Tom Shaka a další, vstupné v předprodeji: 100 Kč, na místě: 150 Kč.

Potlach u Stráníků
Na chatě Barbora v Českém Jiřetíně se v sobotu 30. června koná již 18. ročník Potlachu u Stráníků, kteří oslaví 35. výročí. Zahrají od 15,00 hodin Riding Hoppers, Umbella, Lážo plážo, Bodlo, Alibaba, Falešná karta, Hluboké nedorozumění, Marien, Stráníci a Míra Ošanec. Vstupné 120 Kč, v sobotu dopoledne od 9,00 hodin je navíc naplánovaný výšlap na Puklou skálu a plavební Flájský kanál. 

Vývrtka
A ještě jeden hudební festival, tentokrát v Peruci u Loun. Nese název Vývrtka a jde o třetí ročník, na němž vás čekají nemainstreemové kapely a muzikanti z Čech i zahraničí i s doprovodným program. Headlinerem je izraelské jazzové power trio Tatratn, dále taktéž izraelský hudebním Shtuby, Mutanti Hledaj Východisko, Bert & Friends, Free Balkan Quintet a další. Vstupenky na místě 490 Kč.

Hurá prázdniny
Loučení se školním rokem a vítání prázdnin pro všechny klášterecké děti se koná v pátek 29. června od 17,00 hodin v letním kině. Čeká je zábavné odpoledne s Tomášem Bartákem a divadlem Hnedle vedle. Možnost opékání špekáčků. Vstup zdarma.

Letní kino
Začíná promítat další letní kino, a to v Litvínově na Koldomu. Poprvé se začíná ve 21,30 hodin v pátek 29. června českou komedií Věčně tvá nevěrná. Další letní kino bude promítat na Prvním náměstí v Mostě – v sobotu 30. června můžete vidět od 20,00 hodin film Špindl, promítání je zdarma. Celý program i dalších letních kin najdete v Kalendáři akcí.

Divadlo pod širým nebem
Mostecké divadlo se v létě přesouvá pod širé nebe. Až do pátku 29. června můžete na Hněvíně v Mostě vidět Noc na Karlštejně (ovšem jen pokud máte vstupenky, je vyprodáno) a v sobotu 30. června pak divadlo uvede Haškovy Osudy dobrého vojáka Švejka v amfiteátru v Třebívlicích. Začátek je ve 21,00 hodin, vstup je zdarma, jízdenka z Mostu stojí 50 korun.

Hrobské slavnosti
V Hrobu na Teplicku budou o víkendu slavit v duchu první republiky. Bohatý program začne už v pátek v 17,00 hodin hudbou a srazem karkulek a vlků a smutečním průvodem karkulek. V sobotu se pak koná od 13,30 hodin prvorepublikový průvod, dorazí také TGM a hlavním hostem večera bude kapela Buty. Podrobnosti v Magazínu.

Vítání prázdnin
Děti mohou přivítat prázdniny na hradě Kostomlaty v Českém středohoří. Zdejší Spolek pro záchranu hradu pořádá zábavné odpoledne plné soutěží a písniček pro děti v sobotu 30. června od 13,00 hodin. Nezapomeňte si kostým králů, královen, princů či rytířů nebo hradních strašidel. Čekají vás olympijské hry s Asterixem, šermíři, opékání buřtů a zábava s balónky.

Rtyňské slavnosti
Rtyně nad Bílinou na Teplicku oslavuje o víkendu 685 let historie. Program se bude odehrávat na fotbalovém hřišti v sobotu 30. června od 13,00 hodin. Vystoupí Ondřej Hejma Trio, Neřež, Sabina Křováková, Sbor Melodica, Schlak, Petr Kalandra memory band, Pavlína Jíšová a Petra „Šany“ Šanclová a Lucie revival. Program zakončí pohádkový ohňostroj. Pro děti budou odpoledne připraveny atrakce, představí se také  místní spolky.

Muzejní noc
Také v Německu mají svou muzejní noc. Během ní v sobotu 30. června otevře v Drážďanech své brány na 50 muzeí, a to od 18,00 hodin do jedné po půlnoci. Některá muzea nabízí speciální program s performancemi, koncerty či praktickými ukázkami. Vstupenky platí současně jako jízdenky na všechny linky MHD v Drážďanech i celé v oblasti, stojí 13 EUR, dětská 9 EUR, rodinná 28 EUR.

Další tipy můžete vyhledávat pomocí Kalendáře akcí.