e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Most má mistry republiky v bowlingu

publikováno: 27.6.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Desetileté výročí vzniku mosteckého bowlingového klubu oslavili jeho hráči velkolepě – získáním hned dvou titulů mistrů České republiky. V jednotlivcích se stal vítězem celostátní ligové soutěže Lukáš Homola, čtyřlečlenný tým BC Most Benedikt pak vybojoval titul v kategorii družstev. Poháry se přijeli pochlubit tento týden svým klubovým kolegům.

Mostecký bowlingový klub, který má své zázemí v areálu Benediktu v Mostě, začal sbírat první celorepublikové úspěchy již v roce 2007. Vyvrcholením desetiletého snažení pak bylo letošní získání dvou titulů Mistrů ČR. Čtveřice mistrů – Lukáš Homola, Petr Kabrhel, Jaroslav Lorenc a Michal Mužík – je tak nyní velkou inspirací pro desítky dětí, kteří v klubu trénují.

Je to právě mládež, na kterou se klub zaměřuje. „Mostecký Benedikt se stal registrovaným tréninkovým centrem, máme velkou juniorskou základnu. Každý rok navíc pořádáme Botuš nebo-li Bowlingový turnaj škol, na kterém se vystřídá na 130 dětí z místních základních škol,“ vysvětluje přístup klubu trenér Milan Rehák.

„O titul jsme v posledních letech bojovali s týmem z Olomouce. Nyní jsme dosáhli toho největšího ocenění, jaké je možné získat,“ okomentoval úspěchy spolumajitel bowlingového centra Josef Čepelák.

 

Mladé bowlery z Mostu teď v srpnu čeká účast na Mistrovství světa do 21 let v Hong Kongu. „Máme dobrý tým, takže věříme, že na soutěži uspějeme,“ říká mistr České republiky, dvacetiletý Lukáš Homola. „Navíc to budou cenné zkušenosti,“ dodává hráč, kterého ještě čeká v zimě Mistrovství světa dospělých ve Spojených arabských emirátech.