e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tepličtí junáci zakončili skautský rok, chystají se na tábor

publikováno: 27.6.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Jiří Richter

Sdílet: facebook twitter google+

Závěrečnou oddílovou schůzi ukončili skauti z teplického oddílu Toulavý šíp ve středu 23. června svůj další skautský rok, který je totožný s rokem školním. Na poslední „oddílovce“ se sešli téměř všichni členové včetně jejich vedoucích, aby vedle her vyhodnotili uplynulých deset měsíců. Vyhlášeny byly výsledky celoročního bodování a docházky, která podle slov vedení oddílu letos dosahovala velmi slušných výsledků.

Nechyběla ani soutěž, ve které mladí junáci museli prokázat své skautské i všeobecné znalosti, za což byli odměněni indiciemi, které vedly k odměně za celoroční snahu v podobě nefalšované dřevěné truhly plné sladkostí.

Za zhruba měsíc, v sobotu 24. července pak v téměř kompletní sestavě zamíří na vyvrcholení skautského roku - letní stanový tábor, který se uskuteční stejně jako v předchozích letech u obce Koloveč na Domažlicku. Čekají je zde tři týdny nefalšované robinzonády plné her, sportování a výletů, ale i práce při výstavbě tábora, vaření, nakupování či pomoc při dalších činnostech nezbytných pro chod tábora. Pro často zpohodlnělé děti zvyklé vysedávat u televize či počítače je tak pobyt v přírodě skutečnou školou života, kde se učí žít v kolektivu i postarat se o sebe.