e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Komorní koncert v Teplicích: Pozdrav z Vídně

publikováno: 27.5.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dva mladí rodáci z Vídně se představí v pondělí 30. května posluchačům, kteří zamíří do Zahradního domu v Teplicích. Čtvrtým koncertem tam pokračuje 57. ročník Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena.

Komorní koncert pro housle a klavír nabídne díla Ludwiga van Beethovena, Johannese Brahmse, Atonína Dvořáka a z moderních autorů pak Fritze Kreislera. Posluchačům se představí dva mladí interpreti z Vídně. Houslistka Darya List hraje od svých čtyř let a již v sedmi letech byla jako nejmladší studentka přijata na Hudební univerzitu ve Štýrském Hradci a dnes pokračuje na vídeňské univerzitě. Mezi nadané děti patřil i Kiron Atom Tellian, který debutoval s orchestrem již v devíti letech. Kromě hře na housle se věnuje i komponování a získává tak mezinárodní ceny jako hráč i skladatel.

Jejich koncert v Zahradním domě v Teplicích můžete slyšet v pondělí 30. května od 19,00 hodin. Vstupenky za 160 korun jsou již nyní v prodeji v Domě kultury v Teplicích nebo budou k dispozici na místě. Abonenti pořádající Severočeské filharmonie Teplice, stejně jako hosté lázní, studenti a senioři mohou využít 50% slevu.

Vše o festivalovém dění najdete v našem Speciálu Beethovenův festival 2022, kde se už zítra vypravíme do Chomutova na komorní koncert v kostele svatého Ignáce, a na festivalových stránkách.