e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 29. až 31. května - dnes poprvé!

publikováno: 27.5.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

S dvouměsíčním zpožděním oproti běžným letům vám konečně přinášíme první Tipy na víkend. Jsou sice skromnější, než by se na závěr května slušelo, ale pár možností pro váš volný čas už se najde. Můžete vyrazit do letního kina, na noční prohlídku hradu a dokonce i na Lázeňskou.

Start u veteránů
V sobotu 30. května zahajuje sezónu Muzeum veteránů v Litvínově na nádraží. Začátek programu je v 8,30 hodin před muzeem, odkud vyjíždí spanilá jízda Mostecka. Pro účastníky jízdy jsou připraveny soutěže. Pro registrované je vstup do muzea a selského dvorečku zdarma, registrace na veteraninaseveru@email.cz.

Letní kino
Byť teploty zatím letní nejsou, v Žatci začíná ve čtvrtek 28. května promítat první letní kino. Filmy se zde budou promítat vždy od čtvrtka do neděle, aktuálně od 21,30 hodin. Ve čtvrtek vás čeká návrat do 70. let ve filmu Problémissky, v pátek film Lov a sobotu komedie Příliš osobní známost, v neděli válečný film Nejvyšší pocta. Aktuální program najdete v Kalendáři akcí.

Kadaň otevírá památky
O víkendu můžete poprvé navštívit památky v Kadani. Františkánský klášter si připravil v sobotu i neděli komentované prohlídky dvou prohlídkových okruhů. V baště na hradbách se otevře výstava Lovci lebek s etnografickými sbírkami. Vystoupat můžete také na Mikulovickou bránu, Radniční věž nebo navštívit prohlídku kadaňského hradu. Podrobnosti zítra v Magazínu.

V Žatci také otevřeno
Také dvě nejvýznamnější turistické atrakce Žatce – Chrám chmele a piva a Chmelařské muzeum se poprvé otevřou v sobotu 30. května. Vše se dozvíte v článku.

Lázeňská skromně
Tradiční zahájení lázeňské sezóny v Teplicích, na které se sjíždí tisíce lidí, je letos zrušené. Přesto se pár nadšenců rozhodlo uspořádat malý start kulturní sezóny ve městě. V pátek ožije programem třeba Krupská ulice o víkendu pak některé restaurace nebo altán u Zahradního domu. V neděli se pak uskuteční první Malá Paříž u zámeckého parku. Podrobnosti v Magazínu.

První noční prohlídka
V sobotu 30. května můžete vyrazit na první večerní prohlídku Horního Hradu u Stráže nad Ohří. Hradem i jeho okolím vás provede nezaměnitelný vypravěč Viktor Braunreiter. Noční prohlídka je první akcí hradu po neplánované pauze. Prohlídky začínají od 20,00 hodin, rezervujte si vstupenky, bývá velký zájem. Další se budou konat o prázdninách.

Trhy
V Chomutově na náměstí 1. máje budou v sobotu 30. května od 8,00 do 12,00 hodin farmářské trhy, kde můžete nakupovat především sazenice. 
Další trhy, kde můžete vybavit svou zahrádku, se konají v Lounech na výstavišti, a to již od pátku 29. května do 31. května. Nesou podtitul „vše pro dům a zahradu“.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.