e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Děti čeká Super den s Březenským drakem

publikováno: 27.5.2019, kategorie: Pro děti, autor: Lukáš Kopecký

Sdílet: facebook twitter google+

Březenský drak, neboli obří kolesové rýpadlo, už neodmyslitelně patří k obci Březno na Chomutovsku. V sobotu 1. června, na Mezinárodní den dětí, připravily Severočeské doly společně s obcí u této ojedinělé industriální památky bohatý kulturní program plný soutěží a atrakcí pro děti.

V parku u rybníčka a v sousedním areálu Dolů Nástup Tušimice bude probíhat pestrý program nazvaný Super Den s Březenským drakem. Těšit se můžete na vystoupení populárního zpěváka Pavla Callty, autogramiádu závodníků rallye Dakar a formule 4, divadlo Hnedle vedle, zpěvačku Adélu Radimcovou, Březenské mažoretky, soutěže, projížďky na koních, pěnu, malování na obličej a mnoho dalšího. Program bude probíhat od 12,00 do 18,00 hodin. Informace o akci můžete sledovat na facebookových stránkách

Vyřazené rýpadlo KU 800 - Březenský drak - bylo prvně veřejnosti zpřístupněné v roce 2011. Od té doby si ho každoročně od jara do podzimu přijde prohlédnou několik tisíc návštěvníků všech věkových kategorií. Vrcholem sezony je Den Březenského draka spojený s řadou soutěží a atrakcí pro děti, který se koná během březenské pouti.

Kdo letošní Super den nestihne, může s dětmi absolvovat celoročně přístupnou pohádkovou atrakci Dračí cesta po obci Březno.